Hlavní obsah

Revenant, Vesmírná odysea a stoleté fotky Ruska. Co má doma Vladimir 518?

Kultura Terezy Willoughby s Vladimirem 518.Video: Tereza Willoughby, Seznam Zprávy

 

Reklama

Každý týden jdeme za jednou osobností, abychom se zeptali, co poslouchá, na co se dívá a co čte. Nahlédněte s námi do soukromého světa kultury.

Článek

„Z hořícího domu bych vynesl knihu Nostalgia,” otevírá Vladimir 518 knihu zvláštně kolorovaných fotografií starého Ruska. „Jsou to sto deset, sto dvacet let staré fotky, které jsou barevné. Objednal si je car MIkuláš druhý, ale vypadají, jako kdyby je někdo dneska prohnal filtrem na Instagramu.“

Ve Vladimirově knihovně je také kniha Krištofa Kintery, která zachycuje vznik výtvarníkových artefaktů. Vydal ji label BiggBoss, který vede. „To jsou přesně věci, díky nimž nebudu mít pocit, že jsem promarnil život,“ dodává.

„Dlouhou dobu jsem poslouchal hudbu dvou umělců a pak jsem šel na nového Iñárritua do kina. A chytla mě na něm právě hudba. A ukázalo se, že to jsou oni,” ukazuje svoji nejoblíbenější desku Vladimir. Hudba je pro něj důležitá i v jeho nejoblíbenějším filmu 2001: Vesmírná odysea. Kolikrát za rok se na Kubrickův snímek podívá? Dívejte se ve videu výše.

Vladimir 518, vlastním jménem Vladimír Brož (1978), je jeden z nejdéle působících raperů na české hip hopové scéně. Vystupuje nejčastěji s uskupením PSH, má doma několik cen Anděl. Je známý i jako výrazná osobnost graffiti scény, komiksový výtvarník nebo scénograf experimentální divadelní skupiny TOW. Založil label BiggBoss, který spolupracuje se širokou škálou interpretů.

Rubrika Moje kultura je součástí pořadu Kultura Terezy Willoughby. V premiéře jej vysíláme každou neděli od 20:30 hodin na celoplošné Televizi Seznam.

Kultura TW: s Ivanem Králem nejen o nové desce, s Miroslavem Hanušem o současném divadle a navíc tipy Vladimira 518. Video: Tereza Willoughby, Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované