Hlavní obsah

Revolut získal novou investici. Jeho hodnota šestinásobně vzrostla

Účet v Revolutu má přibližně 15 milionů zákazníků a půl milionu firem.

Reklama

Společnost Revolut se stala nejhodnotnějším britským startupem, investoři ji ocenili na 33 miliard dolarů. Nyní chce expandovat na nové trhy a posílit svůj marketing.

Článek

Finančně-technologická společnost Revolut získala další investici. Hlavními investory byly fondy Vision Fund 2 z japonské skupiny SoftBank a Tiger Global Management, které do ní napumpovaly 800 milionů dolarů (17,3 miliardy korun).

Tím firmu ocenili na 33 miliard dolarů. Investice podle agentury Bloomberg meziročně zvýšila hodnotu firmy na šestinásobek. Z Revolutu se tak stal nejrychleji rostoucí britský startup, který nyní překonal společnost Checkout.com s hodnotou 15 miliard dolarů.

Nové peníze londýnský startup podle svého prohlášení použije na financování expanze firmy na nové trhy v USA a Indii a také k vývoji nových produktů a marketingu.

Investice potvrdila čím dál častější zájem investorů o fintech podniky, jejichž hodnota letos strmě roste.

Například švédský startup Klarna Bank AB, který umožňuje zákazníkům platit za své nákupy na splátky online, získal v červnu injekci v hodnotě 45,6 miliardy dolarů. Tím se za méně než rok jeho hodnota více než zečtyřnásobila.

Společnost Wise Plc, která se zabývá převody peněz, letos vstoupila na londýnskou burzu cenných papírů, čímž její hodnota narostla na více než dvojnásobek.

Německá investiční banka N26 GmbH aktuálně jedná s investory o získání financí v rámci fundraisingu, který by ji mohl ocenit přibližně na 10 miliard dolarů. Agentuře Bloomberg to oznámily zdroje obeznámené s problematikou.

Účet v Revolutu má přibližně 15 milionů zákazníků a půl milionu firem, které mohou využívat výhodné měnové kurzy, mezinárodní převody peněz, obchodování s kryptoměnami a akciemi. Společnost také rozbíhá vlastní banku.

Agentura Bloomberg už v červnu informovala, že by Revolut mohl v počáteční fázi kola financování dosáhnout na cenovku až 20 miliard dolarů, což se ukázalo jako podhodnocené.

V loňském roce firma zdvojnásobila provozní ztráty na 201 milionů liber, protože její rychlý globální růst způsobil prudké zvýšení nákladů na zaměstnance.

Revolut v posledních letech zrychlil svou expanzi do ostatních zemí a pronikl například do Spojených států, Austrálie či Japonska. Na český trh vstoupil v roce 2018.

Reklama

Doporučované