Hlavní obsah

Rezervace do nového víceúčelového centra v Děčíně se rychle plní

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Přípravy na otevření dnes vrcholily ve víceúčelovém centru v Děčíně. Nový objekt na místě zchátralé továrny se otevřel veřejnosti v červnu, v říjnu se musel zavřít.

Článek

Zákazníci i zaměstnanci obnovení provozu vítají. Připraven je rezervační systém do fitness centra, objednávky míst v restauraci jsou až do neděle. Vadí pouze povinnost nošení roušek při cvičení. ČTK to dnes řekla Tereza Sagan, manažerka marketingu skupiny Armex, do které Armex LiveCentrum patří.

Součástí rozsáhlého areálu je hotel, fitness centrum, aréna pro bojové sporty, restaurace, kavárna, řemeslný obchůdek. „První vlna pro nás znamenala zpoždění dostavby, protože jsme chtěli otvírat na jaře, nakonec se to podařilo až v červnu. Ve chvíli, kdy jsme se dostali na čísla a návštěvnost, jakou jsem si přáli, museli jsme zavřít,“ uvedla Sagan.

Společnost čerpala dotace na mzdy zhruba třicítky zaměstnanců, v provozu zůstalo výdejní okénko u restaurace a pekárna. „Lidé nás podpořili, ale je to taková kapka v moři. Investice do stavby byla 265 milionů korun a teď musíme splácet úvěr, který nemůžeme hradit z plánovaných příjmů,“ řekla. „Pokud bychom nebyli součástí velké skupiny Armex, nemohli bychom fungovat dál,“ poznamenala.

Na zákazníky je připravená restaurace, u které se dnes dokončovala venkovní vyhřívaná terasa. „Bude to místo navíc a lidé chtějí být v teple venku, už jsou tam rezervace,“ uvedla Sagan. „Připravili jsme rezervační systém do fitka, abychom nepřekročili kapacitu. Rozloha je tam velká, proto není problém s rozestupy,“ řekla s tím, že věří, že se České komoře fitness podaří prosadit změnu povinnosti ohledně roušek.

Nošení roušek při sportu kritizovala mimo jiné mostecká senátorka a lékařka Alena Dernerová z klubu Starostů. „Tento požadavek je i z hlediska zdravotního velice sporný, navíc zcela mimo pravidla, která byla doposavad ze strany Ministerstva zdravotnictví komunikována. Vyzývám ministerstvo, aby tuto povinnost zrušilo a vrátilo se ke svým vlastním pravidlům v rámci PES,“ uvedla Dernerová v prohlášení zaslaném ČTK.

Provozovatelé vítají, že na přípravu dala vláda tentokrát několik dní. „Měli jsme čas nakoupit potřebné, vše připravit. Jsme vděčni, že se otvírá před Vánocemi. Sice obvykle mezi svátky lidí bývá v centrech, jako je naše, méně, ale možná to letos bude jinak. Měli jsme tu na plánu také spoustu vánočních večírků, některé se snad přesunou na leden,“ uvedla Sagan. Připravuje se také silvestrovský večer včetně ohňostroje. „Čekáme, jak se situace vyvine,“ řekla manažerka.

Do sportovní haly se vrátí také cvičenci jógy, pilates a milovníci bojových sportů. „Fight aréna má 250 metrů čtverečních, tam není problém dodržet rozestupy,“ poznamenala Sagan.

Reklama

Doporučované