Hlavní obsah

Rezidentní parkování v Brně se rozšířilo do dalších tří oblastí v Králově Poli

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Do systému rezidentního parkování v Brně dnes přibyly další tři oblasti v Králově Poli. Spadají do zóny C, kde regulace platí jen od 17:00 do 06:00. V zónách C nejsou žádné parkovací automaty.

Článek

„Platit lze přes aplikaci ParkSimple, SMS nebo on-line parkovací automat. Rezidentní parkování se současnými pravidly platí už dva roky. Ubylo dotazů a lidé se v systému lépe orientují,“ řekla Anna Dudková z brněnského magistrátu.

Nové zóny se nachází okolo Poděbradovy a Vackovy ulice a Mojmírova náměstí. Místní obyvatelé si mohou vyřídit parkovací oprávnění. Za rok uhradí poplatek 200 korun za jedno auto, za druhé 8000, za třetí a další auto zaplatí 12 000 korun. Abonenti, tedy ti, kteří mají v oblasti provozovnu nebo sídlo firmy, zaplatí za první auto 4000 a za další 18 000 korun. Pro návštěvníky je v zónách C, které jsou dál od centra města, zpoplatněno parkování přes noc 20 korunami za hodinu a první hodina je zdarma.

Rezidentní parkování se letos v Brně rozšíří ještě do tří oblastí a všechny budou spadat do zóny C. Od 11. října začnou modré zóny platit v oblastech Haasova a Záhřebská v Žabovřeskách a 8. listopadu zmodrá další část Králova Pole, a to oblast Berkova.

Příští rok se do systému rezidentního parkování připojí dalších sedm oblastí. Poprvé se objeví modré zóny v městské části Brno-sever, kde začnou platit nejprve v oblasti Erbenova, a to v květnu. V červnu se přidá oblast Francouzská a v červenci Jugoslavská. V září přibude Dukelská třída a v říjnu náměstí SNP. Další rozšiřování rezidentního parkování se opět týká Králova Pole, modré čáry přibudou v listopadu v oblastech Dalimilova a Herčíkova.

Reklama

Související témata:

Doporučované