Hlavní obsah

Režisér Moravec natočí komedii o mateřství s názvem Matky

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Romantickou komedii o mateřství začne v létě natáčet režisér Vojtěch Moravec. Film Matky bude podle tvůrců zachycovat, jaké to opravdu je být v dnešní době mámou malých dětí a k tomu současně ženou, kamarádkou a partnerkou.

Článek

V hlavních rolích se jako čtyři kamarádky a mámy objeví Hana Vagnerová, Petra Hřebíčková, Sandra Nováková a Gabriela Marcinková. Premiéra je naplánovaná na 26. listopadu.

Scénář filmu napsala Vanda Zaplatílková Hutařová společně s herečkou Sandrou Novákovou, která je současně manželkou režiséra. „Obě jsou ve věku hlavních hrdinek, obě mají děti, obě ví, jaké to je porodit a nezbláznit se z toho, obě jsou vtipné. Myslím, že ve scénáři tohle všechno je,“ řekl Moravec. Filmové partnery hlavních hrdinek budou hrát Jakub Prachař, Jiří Langmajer, Štěpán Benoni, Vladimír Polívka a Václav Neužil.

Většina hlavních tvůrců i producenti jsou rodiče. Výjimkou je představitelka hlavní role Hana Vagnerová. „Naštěstí jsem celý život obklopena malými dětmi, takže mě nabídka role novopečené maminky nevyděsila. Navíc i moje postava se sama s mateřstvím teprve sžívá,“ řekla Vagnerová. Ta si ve filmu zahraje influencerku Sáru, která se jako čerstvá matka chystá napsat knihu a roli matky si představovala jednodušší.

Její kolegyně Petra Hřebíčková si zahraje trochu snobskou, zato hodně osamělou Hedviku, jejíž manžel je workoholik a doma se moc často neukazuje. Nováková se ve filmu objeví v roli upracované matky Zuzany, která je po rozchodu bez peněz. Gabriela Marcinková se divákům představí v roli Elišky, která má skvělého kluka, ale naprosto nesnesitelné rodiče a v těhotenství je jí pořád špatně.

Natáčení mělo začít už na jaře, kvůli pandemii koronaviru ho tvůrci odložili na polovinu léta. Podle producentů Moniky a Jana Schwarczových bude mít film alespoň více letní atmosféru.

Vojtěch Moravec vystudoval Filmovou akademii Miroslava Ondříčka v Písku, je autorem filmů Vesnice roku či Turbodiesel, podílel se na seriálech Modrý kód, Krejzovi, Vinaři či Gympl s (r)učením omezeným.

Reklama

Související témata:

Doporučované