Hlavní obsah

Režisér Ondříček dokončil film Zátopek a představil první teaser. Podívejte se

Ukázka z filmu Zátopek, v němž titulní roli hraje herec Dejvického divadla Václav Neužil.Video: Lucky Man Films

 

Reklama

Příběh jednoho z největších světových atletů všech dob, čtyřnásobného olympijského vítěze Emila Zátopka, ožije na plátnech kin v srpnu 2020.

Článek

V hlavních rolích Emila a Dany Zátopkových uvidíme Václava Neužila a Marthu Issovou. Jednu z důležitých rolí, australského maratonce Rona Clarka vytvořil herec James Frecheville z filmu Animal Kingdom, oceněného na festivalu Sundance.

„Natáčení filmu skončilo poslední zimní dotáčkou v polovině prosince, nyní se materiál přesouvá do střižny. Střihu se ujal renomovaný polský tvůrce, absolvent pražské FAMU Jaroslaw Kaminski, který je podepsán například pod střihem oscarového snímku Pawła Pawlikowského Ida i jeho dalším filmem Studená válka, oceněným na festivalu v Cannes,“ uvádí ve své zprávě Uljana Donátová, mluvčí filmu.

Příběh Emila Zátopka, který na olympiádě v roce 1952 získal tři zlaté medaile a zároveň ve všech těchto disciplínách dosáhl světových rekordů, se stal legendou o nezlomné síle vůle, která dodnes inspiruje další sportovce po celém světě.

„Myslím, že náš film bude o sportu, trpělivosti, pochopení a dozrání,“ uvedl Václav Neužil o své zatím největší filmové roli.

Režisér David Ondříček k natáčení říká: „Bylo to a stále je velmi intenzivní setkání s Emilem Zátopkem. Václav i Martha pro své role podstoupili opravdu nevídané a mě trochu mrzí, že už to končí. Čeká nás dlouhá a komplikovaná postprodukce a já se už nemohu dočkat chvíle, kdy Zátopek vběhne na plátna kin.“

Film vzniká v produkci Davida Ondříčka a Kryštofa Muchy ve společnosti Lucky Man Films, koproducentem projektu jsou Česká televize, Z Films, Accolade, Dibiti Investments, Sebre, innogy, T-Mobile a Barrandov Studio. Film vzniká za podpory Státního fondu kinematografie, Jihomoravského filmového nadačního fondu, Prague Film Fund a města Brna a s podporou Českého i Slovenského olympijského výboru.

Reklama

Doporučované