Hlavní obsah

Říct si o pomoc, pokud trpíte závislostí nebo depresí, není slabost, říká kytarista Disturbed

Kytarista Disturbed v rozhovoru pro Televizi Seznam.Video: Dan Sywala

 

Reklama

Američtí Disturbed se drží na scéně už čtvrtstoletí a již od svých začátků se jim dařilo pravidelně dobývat americkou hitparádu Billboard. Sedmá deska Evolution se sice drží tradičního kapelního zvuku, ale svou filozofií se ještě více přibližuje posluchačům a nabízí pomocnou ruku v rámci psychických problémů. Rozhovor jsme pro vás pořídili s kytaristou Danem Doneganem.

Článek

„V poslední době je pro nás naživo extrémně významná skladba A Reason To Fight, která se věnuje depresím a závislostem. Snažíme se lidem připomenout, že ať už je váš problém jakýkoliv, musíte najít sílu bojovat dál. Je to na nás, abychom poznali na našich nejbližších, jestli nejsou náhodou na cestě do pekla a včas jim podali pomocnou ruku,“ zmiňuje Dan a dodává: „Pro nás byla hudba vždy určitou formou terapie a to samé platí i pro naše fanoušky. Jako posluchač většinou tíhneš k něčemu, co ti pomáhá. My jsme vždy pouze psali o svých zkušenostech a věcech, které nás ovlivnily.“

Stejně tak zdůraznil potřebu jít si za svým snem za každou cenu. „Nikdy nesmíš z očí ztratit svou vizi, ať už je to cokoliv. Často se ti stane, že ti rodina nebo přátelé říkají, že bys měl mít, pro jistotu, plán b. Podobný přístup jsem nikdy neměl, protože podle mě pokud máš v hlavě rezervní řešení, jsi předurčen to podělat.“

Disturbed mají fanoušky v různých sociálních skupinách, ale společně s formací Five Finger Death Punch patří mezi nejoblíbenější kapely americké armády. „My se pouze snažíme podpořit naše vojáky kdekoliv na světě, aby zůstali silní. My jsme sice také daleko od rodin, ale víme, kdy se vrátíme domů. Vojáci jsou mimo třeba i rok, nebo se nevrátí nikdy,“ uzavírá rozhovor Donegan.

Celý rozhovor najdete v úvodním videu. Je součástí magazínu Slavní, který Televize Seznam vysílá každé úterý od 21 hodin.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované