Hlavní obsah

Řidič vjel do davu lidí v Německu úmyslně. Zraněných jsou desítky

Foto: Profimedia.cz

Záběry chvíli po nehodě. Řidič vjel do davu, ve kterém se pohybovaly i děti, úmyslně.

Reklama

Do davu lidí v masopustním průvodu v německém městě Volkmarsen najelo auto. Počet zraněných zatím policie neoznámila, německá média ale píší až o třech desítkách lidí. Třetina je zraněna vážně, mezi nimi i děti. Motivy řidiče zatím nejsou známé. Policie uvedla, že šlo o úmyslný čin, nicméně vyzývá k nešíření paniky.

Článek

Masopustní karnevalové průvody v Německu jsou v plném proudu. Ve Volkmarsenu se ale proměnily v neštěstí, když do davu za stálého zrychlování najel stříbrný mercedes. Podle svědků na úseku třiceti metrů stále zrychloval a záměrně mířil na děti. Aby se mu do lidí podařilo najet, musel řidič objet i jeden ze zátarasů na místě. Počet zraněných policisté oficiálně nesdělili.

„Zatím nemůžeme přesně říct přesný počet zraněných, o všechny je ale postaráno,“ uvedla policejní mluvčí Ulrike Schakeová podle serveru Focus. Podle ní k žádným úmrtím nedošlo. Německý server Bild píše o více než 30 zraněných, z nichž nejméně třetina je zraněná vážně, mezi nimi bylo i několik dětí.

Podle serveru Hessenschau citujícího policejního mluvčího vjel řidič do davu úmyslně. O totožnosti řidiče policie neposkytla mnoho informací, podle německých médií šlo o místního Němce ve věku 29 let. Policie řidiče zatkla a nyní jej vyslýchá.

Po incidentu Hesensko zrušilo veškeré další oslavy. V okolí působí policejní a pohotovostní služby. Policie vyzývá uživatele sociálních sítí, aby se zdrželi spekulací ohledně motivů řidiče a záběry z místa nehody nešířili na sociálních sítích, ale zasílali je policii.

Podrobnosti připravujeme.

Reklama

Související témata:

Doporučované