Hlavní obsah

Řidiči mohou tankovat opět levněji. Ceny na čerpacích stanicích dál klesají

Nafta i benzin v Česku nadále mírně zlevňují.Video: Jan Marek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Pohonné hmoty v Česku za poslední týden mírně zlevnily. Průměrná cena benzinu klesla od minulé středy o osm haléřů na 32,25 koruny za litr. Nafta zlevnila o čtyři haléře na 31,83 koruny za litr. Vyplývá to z údajů firmy CCS, která ceny sleduje.

Článek

Nejlevněji tankují řidiči na jihu Čech. Průměrná cena Naturalu 95 v Jihočeském kraji je 31,83 koruny a nafty 31,38 koruny za litr. Méně než 32 korun stojí benzin ještě v Pardubickém, Ústeckém a Královéhradeckém kraji.

Naopak nejvyšší ceny pohonných hmot vykazuje Praha. Litr benzinu vyjde v hlavním městě v průměru na 32,71 koruny za litr. Stejné množství dieselu stojí průměrně 32,33 koruny.

Druhým nejdražším regionem je Vysočina, kde průměr ovlivňují vyšší ceny pohonných hmot u pump na dálnici D1. Litr Naturalu 95 vyjde na Vysočině v průměru na 32,66 koruny a nafty na 32,29 Kč.

Natural 95 zdražoval v Česku od poloviny dubna do počátku června, od té doby se jeho průměrná cena postupně snižuje. U nafty cena rostla do počátku října, v jehož první dekádě se dostala nad 32 Kč/l. V posledních třech týdnech průměrná cena dieselu klesá.

Reklama

Doporučované