Hlavní obsah

Řidiči zaplatí za plnou nádrž zase o něco méně

Benzin i nafta v Česku nadále zlevňují.Video: Jan Marek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Průměrné ceny pohonných hmot v Česku za poslední týden mírně klesly. Benzin zlevnil o sedm haléřů na 32,69 koruny za litr. Za stejné množství nafty motoristé zaplatí v průměru 31,81 koruny, o pět haléřů méně než minulou středu. Vyplývá to z údajů firmy CCS, která ceny sleduje.

Článek

Ceny paliv v Česku klesají zhruba od přelomu května a června. Nyní jsou na nejnižší úrovni od druhé poloviny dubna.

Hlavní ekonom BH Securities Štěpán Křeček míní, že do konce srpna nelze očekávat v cenách pohonných hmot v ČR žádné prudké výkyvy.

„Na začátku uplynulého týdne docházelo k poklesu ceny ropy Brent až k úrovni 58 dolarů za barel. Následně se však trend otočil a cena ropy se vrátila k úrovni 60 dolarů za barel, což je podobná hladina jako před týdnem. Současné dění na trhu s ropou, podobně jako na měnovém trhu, nevede k nutnosti cenových korekcí,“ uvedl.

Za benzin zaplatí řidiči nejvíce v Praze a Olomouckém kraji, a to shodně 33,04 koruny za litr. Hlavní město má i nejvyšší průměrnou cenu nafty. Za litr dieselu platí motoristé v Praze 32,36 koruny.

Naopak nejlevněji vycházejí pohonné hmoty na jihu Čech. Průměrná cena Naturalu 95 v Jihočeském kraji je 32,25 koruny za litr, nafta vyjde na 31,27 koruny.

Reklama

Doporučované