Hlavní obsah

Řidička se zřítila s BMW ze sedmého patra. Policie ukázala, jak zasáhla auto na ulici

Záběry pádu BMW ze sedmého patra garáží v texaském Austinu. Video: Oliver Sálus

 

Reklama

Řidiče Chevroletu Tahoe v americkém Austinu překvapilo při vyjíždění z parkoviště jiné auto. S BMW se ale nepotkal čelně. Vůz s řidičkou uvnitř totiž spadl ze sedmého patra garáží.

Článek

Padající BMW dopadlo na zadní část projíždějícího Chevroletu. Řidička BMW utrpěla vážná zranění a skončila v nemocnici. Řidič Chevroletu nebyl zraněn.

Stačilo přitom, aby se BMW zřítilo o pár vteřin dříve, a situace mohla skončit pro oba řidiče mnohem hůř. Incident se odehrál už v polovině července, záběry z nehody však texaská policie zveřejnila teprve ve čtvrtek.

Nejedná se přitom o jediný případ, kdy se auto zřítilo z vysokých pater těchto garáží v Austinu. Koncem září loňského roku sjel automobil Williama O`Connora z nejvyššího patra garáže. Auto se ale na několik minut zaseklo, takže měl řidič čas se z něj bezpečně dostat. Vůz se později zřítil až na zem.

Město po zářijovém incidentu neprovedlo žádné úpravy garáží. O ty se později postarala společnost GTT Parking, která je provozuje. Podle jejich nejnovějšího vyjádření se ale jedná o pouhé dva ojedinělé případy za téměř čtyřicet let, kdy garáže v Austinu fungují.

„Po předchozím incidentu jsme se obrátili na stavební inženýry, kteří zkontrolovali bezpečnostní bariéry. Ty jsme na jejich doporučení nechali opravit," stojí v prohlášení.

Reklama

Doporučované