Hlavní obsah

Řím trápí hořící autobusy. Letos jich v plamenech skončilo už deset

V plamenech skončilo už 10 římských autobusů.Video: AP

 

Reklama

V ulicích Říma vzplanuly dva autobusy veřejné dopravy. Zvýšily tak celkový počet požárem zničených autobusů za letošní rok na deset.

Článek

Z autobusu číslo 63, který se vzňal nedaleko slavné fontány di Trevi, se všem včetně řidiče podařilo uniknout bez zranění. Popálila se jen prodavačka v přilehlém obchodě. Plameny ale ošlehaly budovu do černa. Podobné příhody ovšem nejsou v Římě a celé Itálii novinkou. Italové dokonce pro časté nehody tohoto typu vymysleli vlastní hashtag: #flambus, tedy něco jako „plamenný autobus“.

Autobusy společnosti Atac se rozbíjejí často. Z interní zprávy zadlužené firmy navíc vyplývá, že 36 procent jejích autobusů stojí v garážích kvůli poškození či údržbě.

Krajně pravicová opozice ze strany Liga severu viní z nehod starostku Říma Virginii Raggiovou a protestní uskupení Pět hvězd, do něhož patří. „Římané s touto administrativou riskují každý den,” řekla členka Ligy severu Barbara Saltamartiniová. Pět hvězd se brání s tím, že zdědilo firmu zamořenou dluhy v přepočtu ve výši 33 miliard korun a s nefungujícím managementem. Na to a špatnou údržbu vozů upozorňují i italská média.

Problém s autobusy zapadá do špatného stavu infrastruktury v Římě. Po zvláště vlhké zimě ve městě vznikla řada výmolů a jam.

Reklama

Doporučované