Hlavní obsah

Římský fotbalový zázrak. Totti probudil fanynku po devíti měsících v kómatu

Foto: Profimedia.cz

Ilenia se probudila po devíti měsících z kómatu poté, co jí rodiče pustili vzkaz od Francesca Tottiho.

Reklama

Fanynka AS Řím byla po děsivé autonehodě od prosince v kómatu a doslova bojovala o život. Po devíti měsících se probudila poté, co slyšela nahrávku, kterou jí poslal její idol Francesco Totti.

Článek

Devatenáctiletá Ilenia Matilli, zarytá fanynka AS Řím, se v prosinci nad ránem vracela se svojí kamarádkou z posezení s přáteli. Klidnou cestu nočním Římem ale otočil o 180 stupňů jediný okamžik.

Kamarádka Ilenie, Martina Oro, ztratila kontrolu nad řízením a v plné rychlosti automobilem najela přímo do stromu. Řidička nehodu nepřežila a Ilenii musel záchranářský vrtulník okamžitě dopravit do nemocnice.

Lékaři Ilenii diagnostikovali těžký úraz hlavy a museli ji uvést do umělého spánku. V něm byla fanynka Giallorossi dlouhých devět měsíců, kdy srdnatě bojovala o vlastní život. Rodiče mladé fotbalistky, která i přes svou vášeň a lásku k AS Řím nastupovala v dresu konkurenčního Lazia Řím, zkoušeli své dceři pomáhat, jak se dalo.

Pravidelně tak Ilenii v nemocničním pokoji hrála slavná hymna římského klubu „Roma, Roma, Roma“ a spánek jí personál nemocnice doplňoval přímými přenosy utkání AS Řím. Po tři čtvrtě roce Ilenii dokonce nahrál vzkaz vyjadřující podporu v jejím boji sám Francesco Totti, klubová legenda a pro Římany minimálně polobůh, ne-li více.

„Ilenio, nevzdávej se, zvládneš to, všichni jsme s tebou,“ zněla část vzkazu od bývalého kapitána Giallorossi, který v klubu s vlčicí na prsou odehrál celou kariéru. V tom se jako zázrakem Illenia probrala a začala reagovat.

Rodiče mladé dívky načasování Ileniina probuzení nepovažují za náhodu, nýbrž boží zázrak. „Váš fantastický hlas, v kombinaci s vášní a láskou, kterou Ilenia ke klubu vždy chovala, zapříčinil její probuzení,“ vzkázali nadšení rodiče skrze italské noviny La Repubblica třiačtyřicetileté legendě AS Řím.

„Ilenii se vrátil úsměv, který je tak nakažlivý, že bez něj nemůžete být. Oči se jí opět rozzářily a svítí čirou radostí,“ pokračoval emotivní vzkaz pro Francesca Tottiho. Rodiče idolu jejich dcery vzkázali, že by byli moc rádi, kdyby mu svou vděčnost mohli projevit osobně.

Mladá fotbalistka je teprve na začátku cesty k vyléčení z těžkého zranění. Rodiče Ilenie ale věří, že bude bojovat dál. Přání nadšené fotbalistky Lazia je Francesca Tottiho jednou moci obejmout.

Reklama

Doporučované