Hlavní obsah

Robben i Ribéry na odchodu. Chybět týmu nebudou, říká česká hráčka Bayernu

Lucie Voňková nastupuje za ženský tým Bayernu už od roku 2017.Video: David Janeczek, DIGI Sport

 

Reklama

Bayern neměl v probíhajícím desetiletí v Německu konkurenci, ale letošní sezona je pro pořádky v německém fotbale zlomová. Mnichované prakticky od začátku ročníku pod novým trenérem Nikem Kovačem pouze dotahují vedoucí Borussii Dortmund. V utkání proti Borussii Mönchengladbach, které Televize Seznam vysílá od 18:15, může Bayern znovu na Dortmund vyvinout tlak. Hostem zápasového studia, které moderuje Jiří Hošek, bude Václav Svěrkoš, tedy bývalý fotbalista Mönchengladbachu.

Článek

Čas je neúprosný i vůči veleúspěšnému kádru mnichovského Bayernu. Strůjcům posledního triumfu v Lize mistrů z roku 2013 Arjenu Robbenovi a Francku Ribérymu už bylo pětatřicet let, a tak asi nikoho nepřekvapilo, že oba s předstihem oznámili po deseti respektive dvanácti letech konec v Bayernu.

„Oba hráli v Bayernu už hodně dlouho a i pro ně to bude dobrá změna. Myslím si, že Bayernu zase tolik chybět nebudou, protože klub má na to, aby nakoupil další kvalitní hráče,“ vysvětluje Lucie Voňková, útočnice ženského týmu Bayernu.

Přímé přenosy na TV Seznam

Sobota 2. 3. – 18:15: Mönchengladbach – Bayern Mnichov

Sobota 9. 3. – 15:15: Dortmund – Stuttgart

Sobota 16. 3. – 16:00: Real Madrid – Celta Vigo

Navíc Manuel Neuer, Robert Lewandowski, Javi Martínez, Jérome Boateng a Mats Hummels už patří mezi třicátníky. Německý kolos tak už v létě začne s přestavbou, kterou už v Mnichově započali během sezony, když s předstihem podepsali francouzského obránce Benjamina Pavarda.

Autor nejhezčí branky loňského mundialu stál Bayern 35 milionů eur (900 milionů korun). Podle německých médií dostane v létě nový kouč Mnichova Niko Kovač na posily dalších 200 milionů eur (5,13 miliardy korun). Pro srovnání, tolik peněz v jednom přestupovém okně utratilo pouze šest klubů. Konkrétně Juventus, Manchester City, PSG, Chelsea, Barcelona a Real Madrid.

Astronomickou částku by měl Bayern vynaložit podle německých médií mimo jiné na Lucase Hernándeze z Atlétika Madrid, Tima Wernera z RB Lipska či Kaie Havertze z Bayeru Leverkusen. Za krajního obránce Hernándeze budou muset v Mnichově vysázet na stůl 80 milionů eur, tolik činí výstupní klauzule francouzského reprezentanta. Cena Wernera a Havertze by se měla pohybovat okolo 65 milionů eur.

„Pod novým trenérem mě styl Bayernu moc neohromil. Doufám, že s příchody nových hráčů se hra oživí a bude to zase ten starý dobrý Bayern,“ přeje si Voňková, která za ženský tým Bayernu nastupuje od roku 2017.

Kapitánka české ženské fotbalové reprezentace Voňková naráží na fakt, že Bayern po sedmi letech není tak dominantní, jak byli jeho příznivci zvyklí. „Když pořád vyhráváte, tak taková ta menší krize přijít musí. Je možná dobře, že to přišlo, ale věřím, že se ještě zvednou a ten titul ukopou.“

O tom, jestli se Bayern ve šlágru německé Bundesligy proti Mönchengladbachu přiblíží další obhajobě titulu, se dozvíte v přenosu Televize Seznam už od 18:15, kdy začíná studio za účasti bývalého útočníka Gladbachu Václav Svěrkoše a experta Seznamu Jaromíra Bosáka. Moderuje Jiří Hošek a komentuje Viktor Kábele.

Reklama

Doporučované