Hlavní obsah

Robert Redford oznámil konec své herecké kariéry

Robert Redford už nechce hrát.

Reklama

Robert Redford ohlásil konec své herecké kariéry. V rozhovoru pro časopis Entertainment Weekly řekl, že hodlá s herectvím skončit po podzimní premiéře svého nového filmu The Old Man and the Gun. Premiéra v USA je ohlášená na 28. září.

Článek

„Nikdy neříkej nikdy, ale došel jsem k závěru, že hraní pro mne skončilo. Hodlám odejít, protože se tomu věnuji od svých 21 let. Myslím, že toho je dost. A proč neodejít s něčím optimistickým a pozitivním?“ řekl jednaosmdesátiletý herec, který v novém filmu ztvárnil zkušeného bankovního lupiče. Snímek je založen na životě zločince Forresta Tuckera, který byl sedmnáctkrát přistižen při loupežích, a pokaždé, když byl uvězněn, dokázal uprchnout. „Bylo pro mne úžasné hrát tuto ohromnou postavu v mém věku,“ řekl Redford o Tuckerovi, jehož „lupičská“ kariéra trvala déle než 60 let.

Redfordovým prvním významným filmem byly Bosé nohy v parku z roku 1967, v němž byla jeho partnerkou Jane Fondová. Hvězdné role sehrál například ve snímcích Podraz nebo Všichni prezidentovi muži.

V roce 1980 získal Oscara za režii filmu Obyčejní lidé, o 22 let později pak za celoživotní dílo.

Na dotaz, zda hodlá skončit také s režií, Redford odpověděl: „To se uvidí.“

Reklama

Související témata:

Doporučované