Hlavní obsah

Rock'n'roll is not dead. Podívejte se, jaké desky pouští legendární DJ Ivo Pospíšil

„Koupit si dobrou desku byl svátek. Jel jsem si pro ni třeba přes celé město,“ říká DJ Ivo Pospíšil.Video: Tereza Willoughby

 

Reklama

Každý týden jdeme za jednou osobností, abychom se zeptali, co poslouchá, na co se dívá a co čte. Nahlédněte s námi do soukromého světa kultury.

Článek

„Když jdete na film, musíte si pak být jistí, že jste ho viděli,“ říká hudebník Ivo Pospíšil. Rychlá konzumace podle něj brání lidem jít do hloubky a nechat se okouzlit. Sám dřív sledoval všechny nové desky, které vycházely u velkých světových labelů, dneska se vrací zpátky ke kořenům.

Jeho kniha Příliš pozdě zemřít mladý, kterou napsal spolu s Vladimírem Juráskem, byla okamžitě rozebraná. Teď vychází její audioverze, kde jsou vzpomínky na český underground i počátky rokenrolu doplněné hudebními ukázkami.

Jaké desky má ve své sbírce a které z knih mu utkvěly? Sledujte v úvodním videu.

Ivo Pospíšil patří mezi nejvýznamnější postavy českého undergroundu. Působil v úzkém okruhu okolo skupin Plastic People a DG 307, později založil a třináct let vedl kultovní skupinu Garáž. Je také jedním ze spoluzakladatelů pražského klubu Radost FX. V devadesátých letech stál za vzkříšením sólové kariéry kytaristy Ivana Krále. Dnes taky jako Tea Jay Ivo hraje pravidelně na vlnách Radia 1.

Rubrika Moje kultura je součástí pořadu Kultura Terezy Willoughby. V premiéře jej vysíláme každý pátek od 20 hodin na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Související témata:

Doporučované