Hlavní obsah

Rodiče, tenhle kluk baví vaše děti. Johny Machette vysvětlil Jindřichu Šídlovi fenomén youtuberů

Johny Machette v úvodní části rozhovoru s Jindřichem Šídlem (Osmička - 1. část rozhovoru).Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Pro část dětí jsme už trapní. Přestávám rozumět jejich prioritám a pohledu na svět. Hodně se mezi nimi teď řeší drogy, říká youtuber Johny Machette (Jonáš Čumrik). Podařilo se mu vysvětlit fenomén youtuberů Jindřichu Šídlovi?

Článek

„Přestávám chápat to, co dětem přijde cool. Bavíme se o osmé a deváté třídě, kde je absolutně normální, že se dělají jiné věci. Ty děti dneska chodí o přestávce ve škole foukat a rýsovat na záchod. Už i na školách se berou drogy,“ tvrdí jeden z nejvlivnějších lidí mezi mladými Johny Machette.

Jindřich Šídlo se v rozhovoru zeptal i na to, proč fungují videa, kde Johny s kamarádem jedí křídla známého řetězce s rychlým občerstvením.

„Chtěl jsem ukázat, že na YouTube fungují nejvíce blbosti,“ okomentoval své video s tím, že on ale nemá YouTube jako hlavní zdroj příjmu a nemusí tak točit všechno, co bude dělat vysoká čísla sledovanosti. Snaží se prý velmi přemýšlet o tom, jak se prezentuje na veřejnosti. Kromě videoklipů s vlastní muzikou dává na sociální sítě i videa, kde například hodnotí knížky.

Johny Machette o budoucnosti YouTube, sociálních sítích a hudbě. Podívejte se na druhou část rozhovoru:

Johny Machette o budoucnosti, digitálních technologiích i hudbě (2. část rozhovoru).Video: Seznam Zprávy

Jak to bude s budoucností youtuberů?

„První generace odpadává. Měli neuvěřitelná čísla, za která by se nemusel stydět televizní pořad. Dneska po některých z nich neštěkne pes,“ tvrdí Johny Machette v rozhovoru. Sám má prý obavy, že mu ujede vlak a nebude rozumět světu a technologiím kolem sebe.

Jak to dopadne, když se ve studiu potká hvězda mladých Johny Machette a „nejstarší youtuber“ Jindřich Šídlo? Kde bere inspiraci pro svoje videa? Jak vznikají jeho hudební klipy? A proč ho neláká mít vlastní pořad v televizi? Podívejte se na Osmičku.

Pořad Osmička sledujte v premiéře ve středu od 20:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované