Hlavní obsah

Rodina má držet pospolu, i když jsme divoký a hádáme se. Kristýna a Jenovéfa Bokovy o tvrdohlavosti, empatii a něžnosti

Starý Karlín, moderní výstavba i poslední kus divoké přírody. I tam se podívejte s Kristýnou a Jenovéfou Bokovými.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Milují Karlín. Jenovéfa tu žila 22 let a ráda se sem vrací, Kristýna ho nikdy neopustila. „Rodina má držet pospolu, i když jsme divoký a hádáme se. Je důležité, že děti mají blízko k babičce a dědovi,“ vysvětluje Kristýna Boková. „Já jsem si to chtěla zkusit jinde a vrátím se,“ plánuje Jenovéfa.

Článek

„Byli jsme na chatě a najednou vidím tatínka v televizi, jak ho natáčejí z lodičky. Křičel z okna, že neopustí domov, neevakuje se. Takže jsem věděla, že se nemusím bát o hračky,“ líčí zážitek z povodní v roce 2002 Jenovéfa. „Ale návrat byl šílený: bylo tu bahno a strašnej smrad,“ vzpomíná.

„Bylo to jako po válce,“ doplňuje ji starší sestra. „A pak najednou to tu začalo být cool. Někdy si říkám, že až moc. Byla jsem zvyklá na Karlín, že je jako vesnice, znám místní, potkáváme se jako sousedi… A najednou je tu spousta kanceláří a barů. Přesto si nedokážu představit žít jinde v Praze,“ říká Kristýna. „Já teď žiju dva roky v centru a oproti tomu je Karlín vesnice,“ ubezpečuje ji Jenovéfa.

Hádky, usmíření i láska. Partneři Kristýny a Jenovéfy Bokových mají jejich divokou rodinu rádi. „U nás se nahlas říká pravda, i když je někdy krutá,“ shodují se sestry.

O „anglické" babičce, čtyřech starších bratrech i rozdílných pubertách v divoké rodině mluví Kristýna a Jenovéfa Bokovy v Intimních zpovědích. Video: Seznam Zprávy

Dnes se „Bokovky“, jak se jím říká, snaží, aby se v jejich Karlíně dobře žilo, po sousedsku. Kristýna už sedmým rokem s kamarádkou provozuje kavárnu Divoké matky. Podtitul „pro vás a vaše spratky“ vznikl, když si s kamarádkami uvědomily, že s malými dětmi v „normálních“ podnicích překážejí. Vloni navíc rozjely kulturní centrum Bar/ák. A Jenovéfa jim pomáhá. „Bar/ák je opuštěný činžák v ulici Za Poříčskou branou. Chtěli jsme, aby sem lidé nechodili očůrávat rohy a píchat si drogy, ale aby to tu žilo,“ vysvětluje Kristýna na dvoře pavlačového domu.

Sestry Bokovy zavzpomínají na „undergroundové“ dětství v rodině občanského aktivisty Johna Boka a jeho ženy, výtvarnice Jitky. „Já už tolik mejdanů jako Kristýna nezažila, naši mě měli v pozdějším věku, to už byli klidnější… Ale performancím s nahým Magorem – Martinem Jirousem – jsem neunikla,“ směje se Jenovéfa.

John Bok, o kterém je známo, že pro ostřejší slovo nejde daleko, měl před manželstvím tři syny, s výtvarnicí Jitkou vyženil čtvrtého, dnes herce Kryštofa Rímského. Jak se tedy popasoval s výchovou dcer? Jak si podal kluka, který šikanoval Kristýnu? A jak dětem zasahoval do výběru koníčků, takže Kristýna odmalička tancovala a Jenovéfa hrála na housle? Jaké vztahy má s dnes dospělými dcerami, které se staly vyhledávanými herečkami? A Co Kristýna tátovi připomíná, když jí mluví do výchovy jejích dětí?

Premiéru pořadu Moje místa vysílá Televize Seznam každé úterý ve 20:00, následují Intimní zpovědi. Sestry otevřeně mluví i o tom, proč pořádně znají jen jednoho ze svých starších bratrů, herce Kryštofa Rímského. Co na jejich divokou rodinu říkají jejich partneři a proč si obě jako malé myslely, že jejich babička je britská královna.

Jak naladit Televizi Seznam? Praktický návod ZDE.

A sledujte nás také na Facebooku.

Reklama

Doporučované