Hlavní obsah

Rodina oznámila, že hrob Karla Gotta na pražských Malvazinkách je hotov

Zesnulý zpěvák Karel Gott.

Reklama

Na konceptu zpěvákova hrobu spolupracovala rodina s akademickým architektem Jiřím Deylem a inženýrem Pavlem Štruncem.

Článek

Hrob zpěváka Karla Gotta, který zemřel letos 1. října ve věku 80 let, je na hřbitově na pražských Malvazinkách hotov.

Fanouškům zesnulé hvězdy populární hudby to oznámila na internetu vdova po zpěvákovi Ivana Gottová. Současně všem poděkovala za dosavadní vyjádření podpory a útěchy.

„Děkuji za všechny e-maily, zprávy, dopisy, kondolenční knihy, andílky i dárky. Velmi si vašich laskavých slov vážím, jsou pohlazením pro naše bolavá srdce,“ napsala Gottová na webu.

Zároveň byl zveřejněn také základní plánek, jak se mohou fanoušci k místu posledního Gottova odpočinku dostat.

Foto: https://www.karelgott.com

Na webu karelgott.com je uveden plánek, jak se k mistrovu hrobu dostat.

Mluvčí Gottových Aneta Stolzová serveru Blesk.cz řekla, že Gottová na konceptu zpěvákova hrobu spolupracovala s akademickým architektem Jiřím Deylem a inženýrem Pavlem Štruncem.

Karel Gott zemřel 1. října před půlnocí ve své vile na pražské Bertramce. Léčil se s akutní leukémií. Legendě české populární hudby, která ovlivnila několik generací posluchačů, bylo 80 let.

Pietním místem se ihned po oznámení zpěvákova úmrtí stala spontánně pražská Bertramka, kde zpěvák dlouhá léta žil. Lidé tam řadu dní nosili svíčky, květiny, fotografie a další předměty. Dary ulici u vily zcela zaplavily.

Pietní místa vznikla na řadě míst Česka. Jedním z nich byl třeba Újezd u Svatého Kříže na Rokycansku, kam Gott jezdil od dětství za příbuznými a kde jsou pohřbeni Gottovi rodiče.

Reklama

Související témata:

Doporučované