Hlavní obsah

Rodina zabitého Čecha je doma. Teď se pátrá, jaký žralok v Egyptě útočil

Reklama

Páteční smrtelný útok žraloka na egyptské pláži v letovisku Marsá Alam stál život jednačtyřicetiletého Čecha. Turisté v oblasti zůstávají.

Článek

Egyptská policie se k případu pořád nevyjádřila.

„Žádné další detaily z vyšetřování zatím známy nejsou, tudíž se stále neví, o jaký druh žraloka šlo nebo co bylo příčinou útoku,” vysvětluje současnou situaci zástupce cestovní kanceláře Exim Tours Stanislav Zíma.

Podle něj je rodina mrtvého muže již zpět v Česku. „Letěli přímým letem, snažili jsme se, aby byl jejich návrat domů v rámci možností skutečně co nejšetrnější,” dodal Zíma.

Inkriminovaná pláž je podle Zímy uzavřená. Nyní se tam prý pohybují experti, kteří útok žraloka stále vyšetřují. Přilehlé zátoky a laguny ale zůstávají otevřené. Cestovní kancelář nabádá jejich návštěvníky k tomu, aby neplavali dál od pobřeží na otevřené moře.

„Jinak tamní turisté reagují na situaci velice pragmaticky. Nemonitorujeme žádný zvýšený zájem o opuštění oblasti a návrat domů,” dodává Zíma.

Více ve Večerních zprávách Televize Seznam nahoře ve videu, jejichž hostem je i Steve Lichtag, filmař a potápěč, který rozebírá možnosti, o jaký druh žraloka ve skutečnosti šlo.

Reklama

Doporučované