Hlavní obsah

Rodinám hasičů, kteří zemřeli při výbuchu domu, pomůže sbírka i kraj

Foto: Zlínský kraj

Pokračují práce na odklízení trosek.

Reklama

Zlínský kraj rozhodne příští týden o pomoci rodinám hasičů, kteří zasahovali při středečním výbuchu rodinného domu v Koryčanech na Kroměřížsku. Dva hasiči zemřeli, další dva jsou zranění.

Článek

Po čtyřiadvaceti hodinách na místě tragické události v Koryčanech na Kroměřížsku, kde došlo včera k explozi rodinného domu, probíhá ohledání místa. Okolnosti výbuchu jsou v šetření vyšetřovatele hasičů a policie.

Současně se chystá pomoc rodinám zesnulých a zraněných hasičů. Vzniká transparentní účet, kam budou moci lidem pozůstalým posílat peníze a zatím blíže nespecifikovanou částkou hodlá přispět i Zlínský kraj.

Středeční výbuch plynu v řadovém rodinném domě v Koryčanech na Kroměřížsku prověřuje policie jako obecné ohrožení z nedbalosti. Právní kvalifikace se ještě může změnit. Před explozí majitelé prováděli v domě rekonstrukci. Při ní bylo poškozeno plynové potrubí, což vedlo k následnému výbuchu, řekla dnes ČTK policejní mluvčí Simona Kyšnerová. Explozi nepřežili dva hasiči, zranění jsou dva jejich kolegové a dvě civilní osoby.

Radní Zlínského kraje na nejbližším zasedání 20. září rozhodnou o další pomoci rodinám hasičů, kteří na místě zasahovali a majitelům domu, který explodoval.

„Vážím si práce všech záchranných složek, které na místě události zasahují. Jejich práci bereme jako samozřejmost, ale často opomíjíme, že při výkonu svého povolání nasazují vlastní životy pro záchranu druhých,“ uvedl hejtman Zlínského kraje Radim Holiš (ANO). „Chtěl bych za celý Zlínský kraj ještě jednou vyjádřit upřímnou soustrast rodinám, kolegům i všem blízkým obou zemřelých hasičů. Jako Zlínský kraj jsme připraveni poskytnout okamžitou pomoc.“

Město Koryčany ve spolupráci s Charitou Kroměříž připravují veřejnou sbírku na pomoc rodinám, které tragická událost postihla. Transparentní účet, na který lidé budou moci posílat finanční pomoc, bude v nejbližší době zveřejněn.

Reklama

Doporučované