Hlavní obsah

Rohlík loni vydělal 50 milionů, letos počítá s čtyřnásobným ziskem

Ilustrační foto.

Reklama

Rohlík za loňský rok odhadem vydělal 50 milionů korun, obrat činil 7,36 miliardy korun. Firma je zisková od roku 2019, uvedl její zakladatel Tomáš Čupr.

Článek

Rohlík Group, do které patří on-line prodejce Rohlík.cz, vykáže za uplynulý finanční rok, který skončil v dubnu, zisk zhruba 50 milionů korun s obratem 7,36 miliardy Kč. Dnes to na tiskové konferenci řekl jeho zakladatel Tomáš Čupr. Ziskovost by podle něj byla kolem 200 milionů korun, kdyby se nevyskytly náklady spojené se sháněním peněz na další rozvoj jako jsou platby poradcům a právníkům. Dříve skupina hovořila o obratu kolem 300 milionů euro (asi 7,7 miliardy korun).

„Máme velmi podobná očekávání i pro rok 2021,“ dodal o dvěstěmilionovém zisku. Podle něj je firma zisková od roku 2019. „Do roku 2018 byla EBITDA strašný průšvih,“ dodal. EBITDA je hospodářský výsledek před započtením úroků, daní a odpisů.

Rohlik Group získal letos na jaře od investorů 190 milionů eur (asi pět miliard Kč). Finance firmě pomohly k rychlejší expanzi na stávajících trzích, se vstupem na německý trh, ale i v pokračování investic do technologií a zlepšování služby. Hlavními investory byl fond Partech, který vznikl v San Francisku a Paříži, a globální společnost Index Ventures. Ta podporuje například potravinářské a logistické start-upy jako Deliveroo, Just Eat a Good Eggs. Dále investice do Rohlik Group poskytly Evropská banka pro obnovu a rozvoj (EBRD), J&T Banka, nezávislý globální investor Quadrille Capital, česká rodinná investiční kancelář R2G a dosavadní investor Enern.

Firma chce dnes spustit možnost nákupů v zálohovaných vratných recyklovaných plastových taškách.

Rohlik.cz funguje v Česku od roku 2014, předloni vstoupila společnost na maďarský trh, loni v prosinci do Rakouska.

Reklama

Doporučované