Hlavní obsah

Potvrzeno: Investoři pomohou Rohlíku s expanzí. Získá 5 miliard korun

Foto: ČTK

Zakladatelem společnosti Rohlík.cz je podnikatel Tomáš Čupr.

Reklama

Česká firma Rohlík.cz získá 190 milionů eur, tedy zhruba 5 miliard korun, od svých nových investorů. Peníze poputují jak na plánovanou expanzi do Německa, tak na investice.

Článek

Online prodejce potravin Rohlík Group získal od investorů 190 milionů eur (asi pět miliard Kč). Finance firmě pomohou k rychlejší expanzi na stávajících trzích, k plánovanému vstupu do Německa, ale i v pokračování investic do technologií a zlepšování služby. Společnost o tom v úterý informovala v tiskové zprávě.

Jak informoval SZ Byznys v posledních dnech, do online supermarketu vstoupily fondy Quadrille Technologies a Index Ventures (přes lucemburskou společnost Vitavest) a novými společníky rychle rostoucího start-upu budou rodinná kancelář Oldřicha Šlemra R2G, dále fond kvalifikovaných investorů JTFG Fund I spravovaný J&T Investiční společností a také Evropská banka pro obnovu a rozvoj. Už v lednu přitom do Velké pecky, pod kterou Rohlík spadá, vstoupil francouzský fond Partech Partners. Tomáš Čupr zůstává akcionářem, stejně jako původní investoři ze skupiny Enern.

„Očekáváme, že naše aktivity rozhýbou trh a přinutíme všechny hráče na retailovém trhu zrychlit. Na rozdíl od ostatních hráčů v on-line doručování potravin se nesoustředíme pouze na omezený výběr položek a jejich rychlé dodání, ale chceme uspokojit skutečné potřeby rodin napříč Evropou,“ uvedl výkonný ředitel skupiny Rohlik Tomáš Čupr.

Byznysmen Tomáš Čupr založil firmu Rohlík.cz v roce 2014. Online supermarket od té doby vyrostl na loňský obrat zhruba 8 miliard korun. Poslední rok táhly zejména státní uzávěry spojené s přesunem zákazníků do online prostoru.

Rohlík.cz nyní pracuje na velké expanzi do zahraničí, která začala Maďarskem, koncem loňského roku následovala Vídeň a letos plánuje spustit své služby v Mnichově. Tuto expanzi pak mají pomoci zafinancovat právě noví akcionáři.

Reklama

Doporučované