Hlavní obsah

Rok 2017 patřil hip hopu, tvrdí odborník z vlivného časopisu Billboard

Letošní rok byl rokem hip hopu, říká odborník z časopisu BillboardVideo: AP

 

Reklama

Podle redakčního ředitele amerického magazínu Billboard Jasona Lipshutze byl rok 2017 velkým rokem pro hip hop. Úspěch slaví především američtí rapeři.

Článek

Magazín Billboard sestavuje nejprestižnější hitparády světa a podle jeho redakčního ředitele se letos do popředí hudebního průmyslu dostal hip hop.

Jason Lipshutz upozornil, že mezi pěticí největších umělců jsou podle Billboardu americký raper Kendrick Lamar a kanadský umělec Drake. Letošek byl prý navíc i rokem úspěšných nováčků, jako je například Post Malone, Lil Uzi Vert nebo Cardi B.

„Mají obrovské hity, jezdí na velká turné a našli si početnou fanouškovskou základnu. Myslím si, že letošek byl velkým rokem pro hip hop,” řekl Lipshutz.

Například v předvánočním týdnu jsou v první desítce Billboardu hned čtyři hip hopové songy. A je mezi nimi i skladba Gucci Gang od Lipshutzem nezmiňovaného amerického rapera Lil Pumpa.

O boomu hip hopu vypovídá i velký úspěch na hudebních internetových službách jako je Spotify nebo Apple Music. Zájem o hip hop u širokého publika podle Lipschutze ukazuje podobu současné kultury a nejnovějších trendů.

Lipshutz však zároveň připomněl i úspěchy popové hudby. Zmínil například song Despacito, který je podle něj jedním z největších singlů všech dob.

Reklama

Související témata:

Doporučované