Hlavní obsah

Rok neúspěchů končí, Petr Stuchlík úplně odchází z politiky

„Petr Prahu fakt nakopne,” sliboval Andrej Babiš z plakátů. Po roce je konec.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Bývalý kandidát na pražského primátora Petr Stuchlík končí v ANO. Chce se vrátit zpět do byznysu.

Článek

Chtěl řídit hlavní město, pak být v celostátním vedení Babišovy strany anebo alespoň vést pražskou pobočku ANO. Nic z toho mu nevyšlo, a tak nyní podnikatel Petr Stuchlík v politice zcela končí.

Někdejší kandidát ANO na primátora odchází z hnutí, kam ho teprve nedávno přijali, a vzdá se rovněž mandátu pražského zastupitele. Informaci MF Dnes potvrdil Stuchlíkův mediální zástupce Adam Zvonař.

Rok neúspěchů končí, Petr Stuchlík úplně odchází z politiky.Video: Jaroslav Gavenda

„Byla to mimořádná roční zkušenost. Ale stále hůře jsem se smiřoval s tím, že v politice na rozdíl od byznysu nemůžu věci rychle měnit a posouvat k lepšímu,“ tvrdí Stuchlík. O svém rozhodnutí zároveň informoval premiéra a šéfa hnutí ANO Andreje Babiše, dodal Zvonař.

Zakladatel společnosti Fincentrum Stuchlík byl v loňských komunálních volbách lídrem ANO v Praze. Vybral ho přímo šéf strany Babiš, aby odstavil původního kandidáta Patrika Nachera, kterého dříve v referendu zvolili pražští členové hnutí. ANO se Stuchlíkem skončilo ve volbách až na pátém místě a ocitlo se v opozičních lavicích.

V zimě se stal Stuchlík členem nejsilnější vládní strany a pokusil se dostat přímo do předsednictva. Lidé kolem Andreje Babiše ho však dovnitř nepustili.

Stuchlíkovi nepomohl ani ostrý dopis, kterým se opřel do pražských poměrů v ANO. „Často vidíme právě ty, co nově nabytou moc nezvládli a trochu nám kmotrovatí. Zákulisní hráče, chytré malé alibisty. To potká každou stranu, každého, kdo musí přežít svůj úspěch. Nastupuji mezi vás v době, kdy pražské ANO ztratilo tvář,“ napsal například v dopise členům.

Ještě letos v zimě tvrdil, že se chce na podzim ve volbě ucházet o vedení pražské organizace. Teď už ani to neplatí, Stuchlík podle MF Dnes v pátek Andreji Babišovi řekl, že ve straně i v politice končí.

Reklama

Doporučované