Hlavní obsah

Roky výzkumů se vyplatily. V pražírně vědí, jaké kafe mají Češi nejradši

Foto: Cafe Eternity, Seznam Zprávy

Je fajn znát detailní postup při pěstování kávy a jemné odlišnosti při přípravě kávových zrn, většina zákazníků si však podle toho svou kávu nekoupí. Chtějí, aby jim chutnala.

Reklama

Jak dlouho se musí káva pražit, aby ladila chuti konkrétního zákazníka? Česká pražírna se zaměřila na to, aby svou nabídku přizpůsobila vkusu svých klientů. Vyplatilo se jí to. Prodeje jí i v covidu stouply o desítky procent.

Článek

Znalci kávy ocení, pokud je zrno jejich oblíbené kávy namísto klasické prané cesty připravováno tak, že se plod kávovníku nechá usušit a dužina se strhne mechanicky. Laiky však takové finesy příliš nezajímají. Chtějí, aby jim káva jednoduše chutnala.

V galerii se dozvíte, jak pražírna „šila“ svůj e-shop na míru svých zákazníků, jak postupně rozvíjela svůj byznys, i to, jak souvisí teplota pražení s konečnou chutí kávy. (Pro snadnější procházení galerie klikněte na poslední fotku v náhledu ukazující počet dalších snímků, pozn. red.).

Reklama

Doporučované