Hlavní obsah

Rosický i Grygera roli reprezentačního manažera odmítli, ve funkci patrně zůstane Šeterle

Tomáš Rosický se do role reprezentačního manažera nehrne. Foto: Profimedia.Video: Luděk Mádl, Seznam Zprávy

 

Reklama

Manažer Šeterle se před časem ocitl v ostrém sporu s předsedou fotbalové asociace Malíkem. Hrany už se ale zahlazují.

Článek

Ohledně obsazení pozice manažera fotbalové reprezentace probíhala v zákulisí v posledních týdnech velmi žhavá utajená jednání.

Martin Malík, předseda Fotbalové asociace ČR, nabídl tuto pozici Tomáši Rosickému. Podle dobře informovaného zdroje někdejší reprezentační kapitán ihned odmítl. S tím, že svou funkcionářskou kariéru zahájil teprve před nedávnem. A dění ve Spartě ho plně zaměstnává.

Stále zůstává otevřená varianta, zda se Rosický objeví alespoň ve sportovní radě, která má sloužit jako orgán, jenž by nabízel oponenturu reprezentačnímu kouči.

Malík se obrátil také na dalšího bývalého reprezentanta Zdeňka Grygeru, který nyní coby manažer pracuje ve Zlíně. I ten odmítl a nechtěl se k věci nijak vyjadřovat ani v telefonátu s reportérem Seznamu.

Šeterlemu končí smlouva, která ho k reprezentaci váže, už 30. června. Předseda Malík o výměně na této pozici začal uvažovat po březnové hádce se Šeterlem. „Ano, měli jsme vzrušenou debatu, to přiznávám,” vyjádřil se.

Šlo o výběr dopravce, který přepravoval národní tým na turnaj do Číny. Šeterle vybral variantu výrazně dražší, než jakou předpokládaly dispozice, jež dostal od šéfa českého fotbalu.

„Nějakou disharmonii jsme měli, ale tu mívám se spoustou lidí. To už je pryč,” řekl k tomu Šeterle. Zdá se, že ve funkci nakonec přeci jen zůstane i pro další období.

Jaká další jména byla v širším hledáčku při hledání nového manažera reprezentace? Kdo nakonec intenzivně podpořil Šeterleho? A co si současný manažer o této situaci myslí? Vše ve videu nad tímto textem.

Pořad SPORT sledujte každý všední den od 18:15 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované