Hlavní obsah

„Rozhledna“ pro děti a úleva pro maminky: učicí věže pro malé pomocníky v kuchyni

Dětské učicí věže představuje Šárka Štětková.Video: Kamila Bejlková

 

Reklama

Nová pomůcka zabaví děti a potěší maminky.

Článek

Běžná domácí situace: maminka připravující jídlo u kuchyňské linky a dítko dožadující se výhledu na to, co se tam nahoře děje. Buď můžete dítě jednou rukou chovat, zbývající ruka však na přípravu pokrmů nestačí. Nebo také můžete dítě postavit na židli, kterou přisunete až ke kuchyňskému pultu. Židle má však opěradlo jen z jedné strany, proto může být pro dítě nestabilní, a tím pádem nebezpečná. Zároveň se může u vaření ušpinit její potah. A pak přichází třetí možnost – učicí věž. Věc na pomezí pomůcky pro rodiče a hračky pro děti, která oběma skupinám usnadňuje život.

„Buď můžete dítě zabavit hračkou, pokud je ještě malé, nebo pokud už je větší, tak vám může pomáhat. Tím se rozvíjí i jejich motorika a jsou rádi, že jsou s vám, dál se proto rozvíjí i vztah matka-dítě,“ představuje koncept učicích věží Šárka Štětková.

Učicí věže jsou pro děti bezpečné. Jsou vyrobené ze smrkového dřeva a váží kolem 14 kilogramů, čímž je také zajištěna jejich stabilita. Ze všech čtyř stran je tato „dětská rozhledna“ opatřena zábradlím, takže na rozdíl od židle nemá dítě jak spadnout.

Učicí věže však nejsou jen pouhé zvýšené ohrádky pro děti, disponují také různými komponenty, u kterých se může dítě zabavit. „Je tu i magnetická tabule, kterou můžeme natřít do jakékoliv barvy chcete, nemusí být jen černá,“ říká Štětková. Kromě tabule je na věži i počítadlo s barevnými kuličkami a zasouvací tyče, se kterými si může starší dítě hrát.

Nemusíte mít obavy, že dítě z věže rychle vyroste. Díky variabilní úrovni podlahy poslouží pro ty nejmenší, ale i pro ty, které na linku už téměř dohlédnou a dosáhnou samy. Další varianty pak nabízejí i věže, kde může dítě pohodlně sedět, a po přidání malého pultíku i samo jíst.

Praktickou ukázku naleznete v úvodním videu, které je součástí pořadu Rodinka. Ten sledujte každý všední den na Televizi Seznam. Zde je návod pro její naladění.

Reklama

Související témata:

Doporučované