Hlavní obsah

Rozhodčí bez televize, zamrzlá Hra o trůny a král golfu

Den očima Josefa Mačí.Video: Josef Mačí, Seznam Zprávy

 

Reklama

To nejzajímavější, co by vás v pondělí nemělo minout, vybral Josef Mačí.

Článek

Rozhodčí bez peněz

Kdyby rozhodčí obětovali 299 korun měsíčně, viděli by v derby pražských S penaltu. Tolik stojí předplatné na fotbalové přenosy první ligy. Všichni diváci u televize penaltový faul sparťana Nity na slávistu Hušbauera viděli. Jen hlavní arbitr a videorozhodčí opakované záběry údajně neměli. Po zápase se omlouvali. Co k tomu dodat. Prostě český fotbal.

Sovět v Indonésii

Michail Gorbačov bude kandidovat v parlamentních volbách. Ale ne v Rusku. V Indonésii. Nejde však o někdejšího sovětského vůdce. Indonéský Gorbačov se narodil až v roce 1986. Rodiče nevěděli, jak ho pojmenovat, a tak koukli do novin. V zemi, kde kandiduje 245 tisíc lidí, se zapamatovatelné jméno hodí.

Zamrzlá Hra o trůny

Hra o trůny je tady. Fanouškovské šílenství ale neunesly servery. Osmá série fantasy seriálu startovala po celém světě ve stejný čas. U nás ve tři ráno. Nápor diváků streamovacích služeb ale některým až na půl hodiny zmrazil přístup. Dalo se to čekat. Winter is here.

Otravně krásné Salisbury

Můžete se tu otrávit, ale jinak je tu krásně. Britské Salisbury vybral nedělník Sunday Times za nejlepší místo k životu v celé Británii. Ocenil blízkost Londýna i pobřeží a skvělé školy. Pokud tam zrovna ruští agenti nevraždí Sergeje Skripala nervovým plynem, je tam skutečně hezky.

Král golfu

Golf? To je Tiger Woods. Jeho pátý titul na Masters sledovalo nejvíce lidí od roku 2009. Americký golfista vyhrál turnaj kategorie major po 11 letech. Návrat krále si na CBS Sports nenechalo ujít 8,5 milionu lidí. O 73 % více než loni a největší počet za 10 let.

Reklama

Doporučované