Hlavní obsah

Rozhodly nevyužité přesilovky, hodnotil semifinále bývalý gólman Nadrchal. Z hokeje má 106 stehů na hlavě

Seznam.cz sledoval hokejové semifinále s legendárním gólmanem Nadrchalem.Video: Tomáš Svoboda, Seznam Zprávy

 

Reklama

Reportér Seznam Zpráv sledoval olympijské semifinále hokejového turnaje s legendárním gólmanem Vladimírem Nadrchalem. Pardubický rodák strávil většinu kariéry v brněnské Kometě. Má s ní osm titulů. Z olympiád v Innsbrucku a Grenoblu si reprezentační brankář dovezl bronz a stříbro.

Článek

V šedesátých letech mezi třemi tyčemi nebylo na světě mnoho lepších brankářů než on. Hokejový gólman Vladimír Nadrchal odchytal v reprezentačním dresu pětašedesát utkání. Zažil také památné bitvy se Sověty. „To byl pro nás vrchiol kariéry. Bylo to ještě vyhecovanější než v současné době,” povídal osminásobný vítěz ligy s brněnskou Kometou.

Nadrchal byl první Čechoslovák, který začal chytat v masce. Bylo to na mistrovství světa v roce 1961. Důvod se nabízel. Z hokejových bitev si odnesl 106 stehů na hlavě. „Počítal jsem si to podrobně jako kanadský gólman Plante. Gólman se nesmí bát, nejde uhýbat střelám,” popsal.

Páteční semifinále proti Rusům sledoval ve svém brněnském domě, i s manželkou Janou a kocourem Leonem. Stejně jako bývalí spoluhráči z Komety tipoval vítězství našeho týmu, nakonec musel u televize skousnout porážku 0:3. „Rozhodly naše nevyužité přesilovky,” hledal příčiny porážky.

Reklama

Doporučované