Hlavní obsah

„Rozloučila jsem se s Vilhelmovou a čekám, co přijde.“ Tatiana Dyková září jako Meda a chystá dlouhou pauzu

„Večerní představení už jsou procházky růžovou zahradou, když jsem si na zkouškách zvykla hrát ve čtyřiceti stupních,“ říká Tatiana Dyková o představení, ve kterém je na jevišti i během převlékání kostýmů.Video: Blanka Kubíková, Seznam Zprávy

 

Reklama

„Cítím, že jsem v herecké kariéře dosáhla nějakého bodu, a teď se chci rozhlédnout, jestli v tom pokračovat, nebo jestli jsou jiné cesty,“ říká ve Výzvě jedna z nejoblíbenějších českých hereček, čerstvě provdaná za zpěváka a herce Vojtěcha Dyka.

Článek

Nadcházející sté narozeniny mecenášky a sběratelky výtvarného umění Medy Mládkové jsou příležitostí k představení Meda. Hraje se od minulého týdne na nádvoří pražského Muzea Kampa. Titulní postavu hraje, zpívá a tančí Tatiana Dyková. Medu Mládkovou představuje od čtrnácti až do třiadevadesáti let. V recenzích na představení se píše o vrcholu jejího herectví.

„Paní Meda je jako paleta, jsou tam všechny barvy,“ říká ve Výzvě Tatiana Dyková. „Určitě je to velmi kontroverzní člověk. Muselo být velmi těžké s ní žít: ta touha, vášeň, zarputilost dosáhnout svého cíle… To muselo být pro ostatní hrozné. Na druhou stranu je ten její život nabitý a využitý do posledního puntíku. I když ona by vám řekla, že určitě ne,“ směje se herečka.

Jak jí pomohlo osobní setkání s Medou Mládkovou? Co všechno si o ní musela nastudovat? Proč měla dva týdny před premiérou pocit, že roli neměla brát? A proč nechala ze scénáře vyškrtnout scénu se spisovatelem Bohumilem Hrabalem? I na to Tatiana Dyková odpovídá v rozhovoru.

Po představení Meda rok pauza a čistý stůl

V další části pořadu pak vysvětluje proměnu ve svém soukromém životě (svatba a nečekaná změna příjmení) i nutnou pauzu, kterou si naordinovala hned po derniéře letní sezóny představení Meda, která je plánována na den 100. narozenin Medy Mládkové, tedy 8. září.

„Chci mít čistý stůl. Zatím nemám vůbec žádnou představu, jen bílé plátno. Třeba mě chytne něco jiného, přála bych si to,“ říká herečka, která hraje ve filmech, televizi a v divadle už přes čtvrt století, jako herečka získala v historii nejvíc nominací na Českého lva, jako tanečnice se dostala do finále soutěže StarDance a jako zpěvačka zvítězila v televizním pořadu Tvoje tvář má známý hlas.

Rozhovor s Tatianou Dykovou sledujte ve videu umístěném nahoře v textu.

Reklama

Související témata:
Tatiana Dyková

Doporučované