Hlavní obsah

Rožnov pod Radhoštěm hledá dodavatele na přístavbu a rekonstrukci městské knihovny

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Jsou vyhlášeny dvě veřejné zakázky, kde mohou dodavatelé podávat nabídky na stavební úpravy a přístavbu knihovny a zvlášť na interiérové vybavení. Předpokládaná hodnota celé zakázky je 75 milionů korun včetně DPH.

Článek

Knihovna by v nové podobě měla nabídnout návštěvníkům komunitní prostor, bezbariérový přístup i rozšíření provozní doby. V přístavbě knihovny vznikne sál pro 80 lidí, kde se mohou konat besedy či přednášky. Bude tam také kavárna, dětské oddělení, půjčovna novinek či hudební sekce. Ve zrekonstruované části zůstane oddělení pro mladé a dospělé čtenáře a studovna.

„Okolí knihovny je navrženo ve dvou polohách. Před knihovnou má charakter plazzy s lavičkami a otevřeného místa pro setkávání, které navazuje na pěší tahy a autobusové zastávky. Za knihovnou je klidná zahrada k posezení nebo pro komerční programy,“ uvedla místostarostka Kristýna Kosová (Zdravý Rožnov). Jestli se podaří v soutěži vybrat dodavatele v termínu, rekonstrukce knihovny začne na jaře příštího roku. V únoru se městská knihovna přesune do Společenského domu.

Město s více než 16 tisíc obyvateli má peníze na přístavbu a rekonstrukci knihovny vyčleněné v takzvané kulturní rezervě. Zda budou peníze uvolněny, závisí na souhlasu zastupitelstva města. Na přístavbu knihovny město získalo evropskou 15 milionů korun. „Finanční zatížení ze strany města se budeme snažit i nadále snížit. Na přelomu roku budeme žádat o dotaci v rámci Integrovaného regionálního operačního programu. Dobrou zprávou je také informace ze Zlínského kraje. Zde jsme dosáhli na individuální dotaci z rozpočtu Zlínského kraje na stavbu v našem městě a můžeme si zvolit, zda to bude knihovna či kulturní centrum,“ uvedla Kosová.

Reklama

Doporučované