Hlavní obsah

Rožnov pod Radhoštěm vyhlásil veřejnou zakázku na hlavní část stavby kulturního centra

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Rožnov pod Radhoštěm vyhlásil veřejnou zakázku na hlavní část stavby kulturního centra. Po předchozích dvou neúspěšných pokusech vybrat dodavatele stavby se město rozhodlo rozdělit zakázku na šest částí.

Článek

Nabídky na první část, tedy hlavní stavbu, mohou dodavatelé podávat do poloviny letošního září, sdělila mluvčí rožnovské radnice Petra Graclíková. Cena by podle ní neměla překročit 132 milionů korun bez DPH. Zakázku na zbývajících pět částí chce město vyhlásit v příštích týdnech.

Veřejnou zakázku týkající se stavby kulturního centra v Rožnově pod Radhoštěm radnice původně plánovala jako funkční celek v jednom zadávacím řízení. Dvě předchozí veřejné zakázky vypsané loni však nebyly úspěšné, jelikož žádný z účastníků nedodržel závazný finanční limit 167,88 milionu korun bez DPH. Město se proto rozhodlo zakázku rozdělit.

„Přestože rozdělení zakázky na více částí přinese vyšší nároky na koordinaci ze strany města, věřím, že je to správný krok. Podpoříme tím tak možnost zapojení se více menších dodavatelů, kteří se zaměřují na konkrétní činnosti,“ uvedl starosta Radim Holiš (ANO).

Rozpočet je podle něj nastaven na celkové náklady 215 milionů korun včetně DPH. „Při překročení ceny bude rozhodovat zastupitelstvo, zdali do toho jdeme, nebo ne. Věřím, že veřejná zakázka bude úspěšná a v polovině října budeme znát dodavatele na realizaci projektu kulturní centrum v Rožnově, které si občané města rozhodně zaslouží,“ doplnil starosta.

První část veřejné zakázky na hlavní stavbu by podle zástupců města měla být v případě bezproblémového průběhu ukončena v polovině září. Zbývajících pět částí zaměřených na venkovní prostory a sadové úpravy, demolici, divadelní a skladovou techniku, audiovizuální techniku, scénické osvětlení, hlediště a vnitřní vybavení plánuje město vyhlásit na přelomu letošního srpna a září.

Plánované kulturní centrum tvoří velký sál, vnitřní atrium a malý sál. Město na stavbu získalo padesátimilionovou evropskou dotaci.

Reklama

Doporučované