Hlavní obsah

Rožnovský skanzen otevře v sobotu návštěvníkům interiéry objektů

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm na Vsetínsku otevře v sobotu návštěvníkům interiéry objektů ve všech třech areálech.

Článek

Venkovní prostory skanzenu, který patří k nejnavštěvovanějším turistickým cílům ve Zlínském kraji, jsou návštěvníkům přístupné od 3. května. Skanzen loni navštívilo 227 782 lidí. Kvůli pandemii koronaviru to bylo o 136 358 lidí méně než v roce předešlém.

"Po čtyřměsíční přestávce se muzeum představí v plné kráse. V chalupách přivítají návštěvníky tetičky a demonstrátoři, kteří budou jejich průvodci po areálu Valašské dědiny. Technické stavby na vodní pohon v Mlýnské dolině ožijí díky zručnosti našich mistrů. Samozřejmě bude také otevřen areál Dřevěného městečka, uvedl ředitel muzea Jindřich Ondruš.

„Formou výdejových okének se budou moci návštěvnici občerstvit a ochutnat valašské speciality. Přístupné jsou opět i naše stálé expozice v Sušáku, v Domě Pod Strání a Panské sýpce. V rámci Mezinárodního dne muzeí 18. května se mohou návštěvníci těšit na volný vstup do všech areálů muzea,“ uvedl Ondruš.

Návštěvníci budou muset nosit respirátory v interiérech, dezinfikovat si ruce ve vstupních prostorách pokladen, dodržovat rozestupy a řídit se pokyny zaměstnanců muzea. Vnitřní prostory muzeí, galerií a památek se v Česku v několika krajích mohly otevřít od 3. května, ve zbytku republiky včetně Zlínského kraje to bylo možné od 10. května. Řada muzeí ve Zlínském kraji se otevřela v pondělí, některá o den později.

Reklama

Doporučované