Hlavní obsah

Rozváží zásilky, je zadlužený a chce na Hrad. Muž, který má víc podpisů než Miloš Zeman

To nejlepší z Výzvy: Díky zásilkové službě jsem sehnal tolik podpisů, říká Vladimír Boštík.Video: Renata Kalenská

 

Reklama

Splácí téměř šest milionů korun dluhů. Osmapadesátiletý Vladimír Boštík tvrdí, že za pět měsíců má pro prezidentskou kandidaturu víc podpisů než Miloš Zeman.

Článek

Sbírat podpisy pro prezidentskou kandidaturu začal Vladimír Boštík v květnu. Na konci srpna jich měl podle svých slov přes 63 tisíc. Miloš Zeman měl necelých 60 tisíc podpisů. „Teď jich mám přes sedmdesát tisíc a jedeme dál,” řekl Seznamu v úterý 12. září bývalý starosta Vraclavi na Orlickoústecku. Jeho cílem je 150 tisíc podpisů.

Vstává ve dvě ráno, vyřídí maily a pak „od Špindlerova Mlýna po Brno rozváží zásilky”. Na sbírání podpisů má prý čas jen v noci a o víkendech. Pak ale připouští, že v každé firmě, kam jede s balíkem, udělá improvizovanou dvacetiminutovou agitaci a pár podpisů vždycky nasbírá, protože „lidé pochopí, že jsem správný kandidát“.

Transparentní účet už založený má, ale zatím se mu sešlo na předvolební kampaň jen patnáct tisíc korun. „Mám ale přísliby,” říká Boštík s odkazem na budoucí sponzory, jejichž jméno nechce uvést.

Pusťte si celý rozhovor s Vladimírem Boštíkem o tom, co by chtěl dělat jako prezident a proč chce bojovat proti soudcovsko-policejně-exekutorské mafii:

Video: Renata Kalenská

Bývalého starostu ale téměř prázdný transparentní účet nevyvádí z míry. Nijak se nepozastavuje ani nad tím, že nemá moc jasnou představu o tom, jak by prezidentský úřad vykonával. Jedno ví ale jistě – kdyby se stal prezidentem, rozhodně by si prý za údajně ukradenou naftu nedal milost. Vladimír Boštík se totiž hodlá obhájit sám.

(Poznámka redakce: Vladimír Boštík v úterý po zveřejnění rozhovoru uvedl pro Seznam, že byl v kauze údajné krádeže nafty pražským krajským soudem plně zproštěn obvinění.)

Reklama

Související témata:

Doporučované