Hlavní obsah

Rozvod roku. Bude se dělit majetek jednoho z nejbohatších hvězdných párů

Foto: Profimedia.cz

Kim Kardashianová s raperem Kanye Westem.

Reklama

Jeden z nejslavnějších a nejbohatších párů světového showbyznysu čekají rozvodové peripetie. Po téměř sedmi letech manželství s raperem Kanyem Westem americká televizní hvězda Kim Kardashianová požádala o rozvod.

Článek

Běžný rozvod celebrit není něco, čím by se zabývala hlavní zpravodajská média. Tento je ale jiný. A to, že Kim Kardashianová podala žádost o rozvod, byla blesková zpráva i pro BBC nebo New York Times. Jde totiž o obrovský byznys, který mají Kanye West a Kim Kardashianová pod palcem.

Podle webů TMZ a Variety se rozvádí v dobré víře a nečekají se proto soudní spory ohledně podmínek rozchodu. Už delší dobu se spekulovalo o tom, že je pár před rozpadem, některá média dokonce uvádějí, že manželé již několik měsíců žijí odděleně. „Rozvod je nevyhnutelný,“ citoval v lednu vlastní zdroje list New York Post. Tehdy si podle odhadů většiny amerických médií Kardashianová najala advokátku Lauru Wasserovou, která měla na starosti také rozvod Angeliny Jolie nebo Heidi Klumové.

Ačkoli se rodina Kardashianových nikdy nevyhýbala skandálům a je známá díky celé řadě kontroverzí, dělení bohatství může být překvapivě snadné, píše magazín Forbes. Podle amerických médií hollywoodský pár ovládá jmění 2,1 miliardy dolarů (téměř 45 miliard korun), přičemž jejich největší příjem plyne z činností samostatně vlastněných a provozovaných podniků. Zdůrazňují také, že od roku 2014, kdy pár uzavřel manželství, měl každý svoje vlastní zdroje příjmů.

Věci se ale komplikují, pokud jde o jejich společnou nemovitost, a to včetně známého panského sídla v Calabasasu s umyvadlem za 30 tisíc dolarů, píše Forbes.

Magazín také přináší přehled toho, s čím by každý z nich mohl z manželství odejít a o co by mohli bojovat.

Podle Forbesu je raper z této dvojice tím bohatším. Má odhadované jmění v hodnotě 1,26 miliardy dolarů. Většinu z toho vydělává podnikáním v odvětví módního průmyslu, jímž se West nechal zlákat již před patnácti lety. V jeho arzenálu lze nalézt například značku bot Yeezy, která je známá robustními teniskami za 200 dolarů za jeden pár. Ty vyrábí, prodává a distribuuje společnost Adidas, se kterou West dlouhodobě spolupracuje. Podle odhadu Forbesu značka Yeezy měla v roce 2020 hodnotu 1,26 miliardy dolarů.

Westova brzy exmanželka Kardashianová je o trochu „chudší“. Jmění této celebrity je ceněno na 750 milionů dolarů, z toho 500 milionů dolarů připadá na její kosmetickou značku KKW Beauty. Dvacet procent akcií této firmy patří kosmetickému gigantu Coty.

Kromě toho Kardashianová 13 let vydělávala díky reality show s názvem Držte krok s Kardashians zachycující její život a život její rodiny.

Foto: Profimedia.cz

Panské sídlo páru v Calabasasu.

Podle amerického magazínu k dělení zbývá ještě 70 milionů dolarů. Pár má řadu společných hypoték, několik domů a dva ranče ve Wyomingu. Podle dokumentů, které West poslal Forbesu v loňském roce, manželé mají k dispozici také 5 milionů dolarů v umění, téměř 4 miliony dolarů připadají na vozidla, 3,2 milionu dolarů na šperky a dokonce i zvířata mají v hodnotě 300 tisíc dolarů.

Jak se tento majetek rozdělí a zda celebrity během rozvodového procesu nenarazí na komplikace, bude zaležet na podmínkách, na nichž se pomocí právníků domluví.

Nejde přitom o první rozchod v životě Kardashianové, která se proslavila v televizní reality show sledující život její rodiny. Celebrita byla vdaná celkem třikrát, poprvé za basketbalistu Krise Humphriese, podruhé za hudebního producenta Domana Thomase. S Westem má Kardashianová čtyři děti - pětiletého Sainta, sedmiletou North, dvouletou Chicago a ročního Psalma. O potomky se podle médií budou po rozvodu starat střídavě.

Reklama

Doporučované