Hlavní obsah

ŘSD chce v prosinci zprovoznit druhou část obchvatu Chrudimi a Slatiňan

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) plánuje, že v prosinci zprovozní druhou část obchvatu Chrudimi a Slatiňan. Nepotvrdila se tak obava, že se výstavba prodlouží do příštího roku.

Článek

Pracuje se na všech objektech současně, mosty hlavní trasy jsou před dokončením podobně jako jediný nadjezd.

„V prvním týdnu v listopadu bude do finálního asfaltového povrchu zabalena celá hlavní trasa. Následně budou osazována svodidla, dopravní značení a dokončí se poslední práce,“ uvedl Studecký.

Vloni stavbu zkomplikovalo deštivé počasí i epidemie koronaviru. V kraji se také staví dálnice D35, což částečně vyčerpává kapacitu lomů, obaloven i betonáren. Problémem je i zdražování a nedostatek některých stavebních materiálů.

Stavba byla zahájena v prosinci 2019. Druhá část obchvatu obkrouží Chrudim na východě a vyústí až za Slatiňany. Na 4,6 kilometru dlouhé silnici budou čtyři křižovatky a sedm mostů včetně nadjezdu nad železniční trati spojující Pardubice a Havlíčkův Brod, součástí jsou i protihluková opatření. Stavba bude stát 442 milionů korun bez DPH, v soutěži uspěly firmy M-Silnice a Eurovia. Podle Studeckého se konečné náklady nezvýší.

Ředitelství silnic a dálnic uvedlo v prosinci 2015 do provozu první část obchvatu Chrudimi ve směru od Pardubic po křižovatku se silnicí I/17 na Vysoké Mýto. Odtud se tranzitní doprava zatím vrací na městský okruh.

Reklama

Související témata:

Doporučované