Hlavní obsah

ŘSD opraví tah Kladno - D7 u Lidic, omezení se dotkne sjezdu i nájezdu na dálnici

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) opraví tah mezi Kladnem a dálnicí D7 u Lidic, omezení se dotkne sjezdu i nájezdu na dálnici. Práce začnou v pondělí, potrvají šest týdnů a budou stát téměř 40 milionů korun bez DPH.

Článek

Část oprav by měla být dokončena v roce 2022 po zimní technologické přestávce. Oprava povrchu a odvodnění se bude týkat dvoukilometrového úseku silnice I/61 u Lidic a mimoúrovňové křižovatky u exitu 7 dálnice D7.

„V posledním desetiletí nebyla kromě běžné letní a zimní údržby oprava uvedených částí komunikace provedena, a na komunikaci se tak vyskytují závady, které mají charakter například divokých, podélných nebo příčných a rozvětvených prasklin, výtluků a vyjetých kolejí,“ popsal Martin Buček z týmu komunikace ŘSD.

Silničáři kompletně odstraní staré vrstvy asfaltu včetně podkladních, upraví krajnice i odvodnění a také obnoví dopravní značení. „S ohledem na intenzitu provozu budou upravena problematická místa přechodů pro chodce za účelem zvýšení bezpečnosti pěších účastníků silničního provozu,“ dodal Buček.

Nejprve bude uzavřená část sjezdu z D7 od Slaného směrem na Kladno, úsek bude průjezdný pouze ve směru na Kladno. Objízdné trasy povedou přes D7 exit 9 Bouchalka nebo přes D6 exit 12 Unhošť. Od 1. listopadu bude uzavřen nájezd na D7 ve směru na Prahu.

Reklama

Doporučované