Hlavní obsah

Rudý Manchester a koronavirus, na který hráči zapomněli

Foto: Profimedia.cz, Seznam Zprávy

Ole Gunnar Solskjaer a Fred The Red, maskot Manchesteru United.

Reklama

Článek

Pepu Guardiolovi se zatím nikdy nestalo, že by ho třikrát v jedné sezóně porazil tentýž trenér. Až teď se takový našel: jmenuje se Ole Gunnar Solskjaer a vede Manchester United. Tedy tým, který se v posledních týdnech nebývale zvednul, a to především díky jednomu muži. I o něm je řeč v novém vydání pořadu Angličan s Karlem Häringem, Jindřichem Šídlem a Jiřím Hoškem.

Sice si mnozí fanoušci a experti stále „brumlají“, že Citizens jsou herně lepší než sousedi, ale fakta jsou nemilosrdná. Manchester United v probíhající sezóně dokázal svého lokálního rivala už třikrát porazit a titul momentálního vládce severoanglického města mu patří plným právem. Chvála prší hlavně na zimní (a pořádně drahou) portugalskou posilu Bruna Fernandese. „Už dnes ho někteří fandové United označují ze klubovou legendu,“ všímá si Jindřich Šídlo.

Zakladatel a šéfredaktor časopisu Football Club Karel Häring připomněl a vyzdvihl Fernandesovu originální asistenci na Martialův úvodní gól v posledním manchesterském derby. Häring v Angličanovi také připomněl nezvyklé chyby, jichž se dopustil Ederson, gólman Manchesteru City. A svého trenéra Pepa Guardiolu tím evidentně naštval.

Trio diskutujících se shodlo, že pro Citizens a jejich blízkovýchodní majitele je letos jasnou prioritou Liga mistrů, kde zatím Manchester City nikdy nepronikl do závěrečných bojů. Podle Jindřicha Šídla zatím není jasné, jak a zda vůbec bude nakonec bohatý klub potrestán za porušení pravidel Financial Fair Play (FFP). Pokud by Manchester City v souladu s nyní platným verdiktem z dalších dvou ročníků vyloučen byl, do Ligy mistrů by tak nejspíš postoupil i v pořadí pátý celek Premier League, což je momentálně Manchester United. Právně delikátní situace by vznikla v okamžiku, kdy by Citizens dokázali letos milionářskou soutěž opanovat a nárokovali by si start v příštím ročníku coby obhájci trofeje.

I Premier League dostihlo strašidlo jménem koronavirus. Už o víkendu si hráči před zápasem dle instrukcí nepodali ruce, na což ovšem podle Karla Häringa v zápalu boje zapomněli a po utkání se družně objímali a plácali si dlaněmi. Už příští kolo by se ale mohlo odehrát bez diváků a nedá se vyloučit, že by se probíhající ročník dokonce mohl předčasně ukončit. Při obvyklém pohledu na tabulku každopádně zjistíme, že liverpoolskému FC chybějí k zisku mistrovské trofeje už jen 2 výhry.

Celý pořad si poslechněte v přehrávači nahoře.

Angličan

Fotbalový pořad Jiřího Hoška (@hosekj) a jeho přátel, výhradně o Premier League. S pravidelnými hosty Luďkem Mádlem, Karlem Häringem, Jaromírem Bosákem nebo Jindřichem Šídlem.

Od fanoušků, kteří si bez anglické ligy nedovedou představit víkend, pro fanoušky. Pozor, ve studiu se za žádných okolností nesmí sejít dva fans stejného klubu!

Každý týden exkluzivně na Seznam Zprávách v sekci Audio.

Také rádi posloucháte? Napište nám své postřehy, připomínky nebo tipy na mail audio@firma.seznam.cz.

Reklama

Doporučované