Hlavní obsah

Ruská škodná ve slovenském revíru. Reklama na mantinelech dráždí sázkové kanceláře

Foto: Profimedia.cz

Právě tato reklama vadí slovenským sázkovým kancelářím.

Reklama

Asociace sázkových kanceláří Slovenské republiky upozornila, že reklama na ruskou sázkovou kancelář Fonbet na mantinelech stadionů během hokejového šampionátu v Bratislavě a Košicích porušuje tamní zákon.

Článek

Zmíněná asociace (ASSSR) upozorňuje, že ruská společnost Fonbet není držitelem licence, která je potřeba, aby mohla legálně působit na území Slovenské republiky. A samotná přítomnost loga na mantinelech stadionů pro hokejový šampionát a v zákulisí turnaje či na oficiální slovenské verzi webu turnaje provokuje sázkové kanceláře, které drží potřebnou licenci.

„Jde o jednoznačné poskytování reklamního prostoru pro hazardní hry a samotnou propagaci v přímém rozporu se slovenským zákonem o hazardních hrách,“ konstatoval pro web sport.aktuality.sk Peter Papanek, výkonný ředitel (ASSSR). Podle Papanka jsou navíc hazardní hry společnosti Fonbet snadno dostupné i pro uživatele z území Slovenska.

ASSSR podala podnět na Finanční ředitelství SR a požádala také slovenské ministerstvo financí, aby zamezilo porušování zákona o hazardních hrách. Podle Papanka by měla reagovat i Mezinárodní hokejová federace (IIHF) a Slovenský svaz ledního hokeje (SZLH). Právě díky IIHF a SZLH se reklama ruské společnosti objevila na mantinelech.

„Doufám, že s nápravou nebudou otálet, aby to odradilo další společnosti, které by chtěly obcházet zákon. A hlavně aby se další společnosti raději řádně ucházely o individuální licence a platily na Slovensku daně,“ dodal Papanek.

Zatímco na Slovensku schválil parlament novelu zákona o hazardních hrách na konci loňského roku a o novou licenci si mohou žádat společnosti teprve od začátku března, tak v České republice obdobné změny proběhly už na začátku roku 2017.

Reklama

Související témata:

Doporučované