Hlavní obsah

Ruské televize skryly „lajky“ u Putinova projevu. Bylo jich málo

Foto: Profimedia.cz

Ruský prezident Vladimir Putin vládne zemi 20 let, ale jeho popularita klesá.

Reklama

Ruská nezávislá média přisuzují skrytí reakcí na projev tomu, že negativní převažovaly nad pozitivními.

Článek

Ruské státní televize Pervyj kanal a Rossija 24 na svých internetových stránkách skryly údaje o počtu kladných a záporných ohodnocení pod novoročním projevem prezidenta Vladimira Putina. Zrušily také komentáře uživatelů.

Povšimla si toho ruská nezávislá média, která tento počin přisuzují skutečnosti, že počet negativních ohlasů výrazně převyšoval pozitivní „lajky“. Než ohodnocení zmizela, rozhlasová stanice Echo Moskvy se dopočítala na webu stanice Pervyj kanal 66 tisíc ohodnocení „nelíbí“ oproti 12 tisícům hodnocení „líbí“.

Celostátní televize NTV naopak na webu výsledky ponechala. Skóre je tam pro novoroční projev hlavy ruského státu nepříznivé, a to v poměru 30 tisíc záporných ku 8,5 tisíce pozitivních ohodnocení.

Rádio Svoboda připomnělo, že videozáznam z Putinovy „velké“ tiskové konference na webu stanice Rossija 24 nabral 51 tisíc negativních ohodnocení ku 15 tisícům kladných ohlasů.

Putin v novoročním projevu popřál krajanům, aby v jednotě směřovali k většímu rozvoji země. „Žijeme v turbulentních, dynamických a protichůdných časech, ale můžeme i musíme udělat všechno pro to, aby se Rusko mohlo úspěšně rozvíjet,“ uvedl Putin.

„Výzvám, před kterými naše společnost a země stojí, můžeme čelit pouze společně. Naše jednota nám umožní dosáhnout nejvyšších cílů,“ dodal prezident slavící 20 let u kormidla moci.

Právě v novoročním projevu 31. prosince 1999 tehdejší prezident Boris Jelcin nečekaně abdikoval a předal prezidentské pravomoci tehdy ještě málo známému premiérovi Putinovi. Nyní sedmašedesátiletý Vladimir Putin se od té doby udržel na vrcholu ruské politické scény. Do prezidentské funkce byl znovu zvolen naposledy v březnu 2018, od té doby ale popularita čtyřnásobné hlavy státu poklesla.

Reklama

Doporučované