Hlavní obsah

Rusko sice Krym vrátit Ukrajině nechce, ale zároveň nemá zájem zabírat další sousední území. A Radek Vondráček by si přál více slovenštiny v českých médiích

Den očima Petra Švihela.

 

Reklama

Více slovenštiny v českých médiích, stále ruský Krym a Češi považují tuzemské ojetiny za zajímavější než zahraniční. Nejen tyto zprávy zaujaly reportéra Petra Švihela 15. ledna.

Článek

Sergej Lavrov, ruský ministr zahraničí, bilancoval politiku země. Opět oznámil, že se i přes nesouhlas mezinárodního společenství nehodlá vzdát Krymu. Zároveň naznačil, že nemá ambici vzít sousední zemi další území - například Donbas.

Pozor na chřipku. Jeden ze stovky je v Praze nemocný. Zatím ještě nejde o epidemii, počet nemocných podle pražské hygienické stanice ale roste. Nejvíce v ohrožení jsou děti do 5 let a mladí v rozmezí 15 až 24 let. Aspoň víte, na koho si dát pozor.

Pro svoji první zahraniční cestu v úřadu si předseda Sněmovny Radek Vondráček vybral Slovensko. A v Bratislavě se vyjádřil pro posilování slovenského jazyka v českých veřejnoprávních médiích. Právě tak můžeme zapracovat na našich dobrých vztazích i do budoucna.

Loni se u nás prodalo 750 tisíc ojetin. Z toho bezmála 600 tisíc bylo koupeno v Česku. Prodej tuzemských ojetin rostl dvakrát rychleji než těch ze zahraničí. Podle expertů je to proto, že nákup auta v zahraničí vnímají Češi jako rizikovější.

Reklama

Doporučované