Hlavní obsah

Rusko zasáhla fotbalová horečka naplno, fotbal hráli i vojáci při slavnostním průvodu

Vojenský průvod na Rudém náměstí v Moskvě zpestřil fotbalový míč.Video: Daniel Andrisák, Reuters

 

Reklama

Vojenský průvod na Rudém náměstí v Moskvě zpestřil fotbalový míč. Vojáci se nenechali rozhodit a předvedli slušnou kopací techniku. Míč nakonec věnovali malému divákovi.

Článek

Slavnostní průvod pěší a jízdní gardy prezidentského pluku na Rudém náměstí nabídl přihlížejícím fotbalovou vsuvku. Vojáci pochodovali přes centrum Moskvy, když se jim pod nohy připletl míč. Členové gardy se ovšem nenechali rozhodit a kulatou překážku elegantně překonali. Míč se odrážel od jednoho k druhému až k oddělujícím zábranám.

Celá akce tím ale neskončila. Jedna z přihlížejících dívek předvedla, že jí míč také není cizí. Přesnou přihrávkou oslovila dalšího z vojáků, který si míč nachystal a vysokým pasem přesunul dění až na druhou stranu náměstí.

Tam si míč našel další člen gardy a show mohla pokračovat. Muž v bílém míč vrátil svému kolegovi prudkou přihrávkou, ta druhému vojákovi nedělala problém a z první ji krásně vrátil placírkou zpět do místa, odkud přišla.

Nakonec se garda rozhodla míč věnovat jednomu z diváků, který celé situaci nadšeně přihlížel i za špatného počasí. Vojáci ukázali, že kdyby se trenérovi ruské reprezentace Stanislavu Čerčesovi zranil nějaký hráč, může je v klidu povolat do služby.

Reklama

Doporučované