Hlavní obsah

Ruští komunisté mají náboženské cítění, Salvini vyvažuje migranty kočičkami a londýnské vraždy 14. století

Dnešek očima Lucie HrdličkovéVideo: Lucie Hrdličková, Seznam Zprávy

 

Reklama

To nejzajímavější, co přinesla středa 28. listopadu, vybrala redaktorka Lucie Hrdličková.

Článek

Komunisté mají náboženské cítění. A to utrpělo urážku, když petrohradský poslanec Vladimir Petrov navrhl letitou mumii komunistického vůdce Vladimira Iljiče Lenina, uloženou v mauzoleu v Moskvě, nahradit figurínou. Krajně levicová strana Komunisté Ruska Petrova žaluje s tím, že urazil cítění věřících – většina Rusů si přitom podle průzkumů přeje, aby Leninovo tělo bylo řádně pohřbeno. Tak abychom podobný problém za pár let neřešili i u nás.

Všichni milují fotky roztomilých koček. To ví i italský ministr vnitra a šéf protiimigrační Ligy Matteo Salvini, který jimi vyvažuje svoje anti-imigrantské posty na Facebooku. Salviniho názory, které staví migraci a zločin na stejnou stranu mince, jsou stále častěji kritizovány – na druhou stranu podle nedávného průzkumu popularita jeho strany stoupla z březnových 17 procent na 36.

Sedmiletý vůl Knickers, což je anglický výraz pro kalhotky, unikl svému tragickému osudu – měří totiž 194 centimetrů, váží téměř tunu a půl a je příliš velký na to, aby ho stroje na jatkách dokázaly zpracovat. Dožije tak u svého majitele v Západní Austrálii.

Pobodán milenkou rybářským nožem, zastřelen šípem během studentské rvačky. Ubit k smrti za vyhození úhořích kůží na ulici. To jsou jen některé ze způsobů, jak se dalo zemřít násilnou smrtí v ulicích Londýna ve 14. století. Londýnští historici vytvořili mapu, na které všechny vraždy přehledně najdete – včetně brutálních popisků.

Google, Facebook a další vizionáři ze Silicon Valley už delší dobu upírají svou pozornost na Indii. V poslední době tato země funguje jako laboratoř pro technologické giganty. Testují zde všechno od nových aplikací přes tarifní balíčky až po alternativní způsoby připojení. Není divu, ve hře je téměř jedna miliarda potenciálních nových zákazníků. Jediným háčkem je, že většina z nich zatím nemá ani přístup k internetu.

Reklama

Související témata:

Doporučované