Hlavní obsah

Ryanair musí odškodnit cestující, kterým zrušil lety

Irská letecká společnost musí do pátečního odpoledne vysvětlit, jak odškodní cestujícíVideo: Reuters

 

Reklama

Ryanair musí do pátečního odpoledne zveřejnit, jak odškodní pasažéry, kterých se dotklo zrušení letů. Při nesplnění hrozí letecké společnosti pokuta.

Článek

Šéf britského leteckého úřadu Andrew Haines poslal ve středu večer dopis vedení irské nízkonákladové letecké společnosti Ryanair. Stěžuje si v něm na chování irské aerolinky, která kvůli potížím s dovolenými pilotů zrušila 20 tisíc letů. Chybou Ryanairu je podle Hainese to, že cestující neinformoval o možnosti letět do stejné destinace s jinou leteckou společností.

Společnost Ryanair ve čtvrtek uvedla, že má v plánu se setkat se zástupci leteckého úřadu a splní všechny podmínky, které bude úřad požadovat.

Podle informací deníku Independent však zákaznická služba společnosti Ryanair stále odmítá cestujícím změnit lety ke konkurenčním společnostem.

Letecký úřad na to zareagoval nařízením, podle kterého musí Ryanair do pátečního odpoledne na svých stránkách vysvětlit, jakým způsobem pomůže cestujícím, jejichž lety byly zrušeny a kteří kvůli mylným informacím nevyužili služeb jiné letecké společnosti. Součástí prohlášení má být i informace, jak letecká společnost odškodní výdaje, které pasažérům kvůli zrušení letů vznikly.

Pokud podmínky úřadu nesplní, budou podle Hainese následovat další kroky, jimiž by mohlo být i předvolání k soudu a pokuta.

Problémy nízkonákladové letecké společnosti Ryanair vznikly kvůli pilotům, kteří si do konce roku musí vybrat volno. Firma tento plán ale špatně odhadla a pilotů má nedostatek.

Reklama

Související témata:

Doporučované