Hlavní obsah

Tady jsem málem přišel o život. S olympijským vítězem Alešem Valentou na jeho osudových místech. A co nikdy neřekl ani rodičům?

S Alešem Valentou na místa prvních akrobatických skoků, do rodného Šumperku i za tréninkem do Acrobat Parku.Video: Petr Zajíček, Seznam Zprávy

 

Reklama

Natrénovat za jediný den skok na lyžích? Autor pořadu Moje místa Petr Zajíček to zkusil pod vedením nejlepšího českého akrobatického lyžaře. Podívejte se s olympijským vítězem Alešem Valentou na klíčová místa jeho života.

Článek

Sportovní začátky muže, který jako první na světě skočil trojité salto s pěti vruty, nebyly bezbolestné. Vezme vás na místo svých prvních zranění i úspěchů. A prozradí to, co nikdy neřekl ani svým rodičům.

Rodák ze Šumperku se stane i průvodcem po „svém“ městě. U šumperského divadla překvapí tím, že tam jako kluk chodil velmi často, ale rozhodně ne za kulturou.

My jsme zase pro Aleše připravili překvapení při návštěvě jeho základní školy, kde sbíral první sportovní zkušenosti. Se svým učitelem se neviděl přes třicet let.

„On měl už tehdy dobré odrazové schopnosti. Ty předpoklady tam opravdu byly,“ vrací se třídní Jiří Slavinský k talentu, který Aleše nakonec dovedl k olympijskému zlatu v akrobatických skocích na lyžích.

Jedním z Alešových splněných snů je i tréninkový akrobatický park ve Štítech - největší na světě. Uvidíte dechberoucí výkony mladých nadějných skokanů. Aleš se v Acrobat Parku vrátí i ke svému legendárnímu skoku z olympiády v Salt Lake City.

A pod jeho vedením předvede zásadní skok také autor tohoto pořadu Petr Zajíček, který slibuje: „Už se to nebude nikdy opakovat.“

Jak vzpomíná na seznámení s Alešem jeho manželka, moderátorka Elen Černá? Proč jsou teď jejich „mazlíčky“ Lvíčata? A co jako malí kluci nastražili Aleš a jeho kamarádi na třídního? Podívejte se na video v úvodu článku.

Pořad Moje místa sledujte premiérově každý pátek od 20:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Staňte se fanouškem Seznam Zpráv na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované