Hlavní obsah

S Babišem na Slovensku, týden do prezidentských voleb a zemřel herec Labuda

Večerní zprávy 5. 1. 2018.

 

Reklama

Premiér Andrej Babiš se na Slovensku setkal s předsedou slovenské vlády Robertem Ficem. Česko trápí nedostatek lékařů a zemřel slovenský herec Marián Labuda. Nejen těmto tématům se věnují dnešní Večerní zprávy.

Článek

Více než 60 tisíc pacientů si po Novém roce musí hledat nového praktického doktora pro sebe nebo své děti. Bezmála čtyřicet lékařů se totiž rozhodlo uzavřít své ordinace. A nepodařilo se za ně najít žádnou náhradu. Jak moc se rušení ordinací dotkne zubařů? Na to ve Večerních zprávách odpovídal prezident České stomatologické komory Roman Šmucler.

Zemřel Marián Labuda. Bylo mu 73 let. Slovenský herec se naposledy představil v pohádce Jiřího Stracha Anděl Páně 2. Výrazné role ztvárnil ve snímcích Vesničko má středisková, Obsluhoval jsem anglického krále nebo Roming. Představil se i v divadle - hned po studiích nastoupil do Slovenského národního divadla a často hostoval třeba v pražském Divadle na Vinohradech. Diváci si ho ale nejčastěji pamatují právě z filmů Jiřího Menzela.

Týden před volbou dalšího prezidenta finišuje předvolební kampaň. Co budou dělat kandidáti v jejím finále? Jak chtějí oslovit a čím zaujmout nerozhodnuté voliče? Zeptali jsme se jich.

Doplňující volby do Senátu začaly dnes odpoledne na Trutnovsku. O mandát senátora se tam uchází celkem devět kandidátů, z toho pět žen. Nejvýraznějšími postavami jsou továrník Jiří Hlavatý z hnutí ANO a jeho soupeř, vrchlabský starosta Jan Sobotka za Starosty a nezávislé.

Reklama

Doporučované