Hlavní obsah

S Babišem si nevoláme, s jakým redaktorem se schází. Je to selhání jednotlivce, říká šéfredaktor MF Dnes

Rozhovor s Jaroslavem Pleslem o aféře novináře Mf Dnes.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Jak ministr financí a lídr hnutí ANO zasahoval do obsahu médií, která vlastnil? A proč teď někteří redaktoři Mladé fronty Dnes podávají výpovědi? Jindřich Šídlo se ptal šéfredaktora deníku Jaroslava Plesla.

Článek

Politickou i mediální scénou otřásá kauza, která se týká uniklé nahrávky. Na ní ministr financí Andrej Babiš úkoluje novináře Marka Přibila z MF Dnes. Domlouvají se, jaké kauzy a na koho připravit a kdy je publikovat.

Podle šéfredaktora MF Dnes Jaroslava Plesla jde o absolutní selhání jednotlivce. Přibil podle něj postupoval nad rámec svých povinností. O tom, že se sešel s Babišem, nikdo z redakce ani z vedení nevěděl. „Marek Přibil mi to neřekl. A s Babišem si nevoláme, s kým se z redakce schází," říká v rozhovoru šéfredaktor MF Dnes.

Redakce novináře propustila s tím, že musí chránit svou integritu. MF Dnes se pak chystají v souvislosti s kauzou opustit i další novináři. Podle Plesla jde ale jen o pár případů.

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš podal kvůli nahrávkám trestní oznámení. MF Dnes patří do koncernu Mafra, který spadá do svěřenského fondu vicepremiéra.

Reklama

Doporučované