Hlavní obsah

S Dočkalem už jsme jeho případný návrat z Číny řešili, připustil manažer reprezentace Šeterle

Rozhovor s manažerem fotbalové reprezentace Jaromírem Šeterlem.

 

Reklama

Sama sice do Ruska na fotbalové MS nepojede, před turnajem ale česká reprezentace s některými z jeho účastníků síly změří.

Článek

Nadcházející rok 2018 bude pro českou fotbalovou reprezentaci tak trochu speciální. Nečeká ji žádná kvalifikace ani účast na MS v Rusku, kam se svěřenci trenéra Karla Jarolíma neprobojovali.

„V březnu ale zamíříme na turnaj do Číny a na konci jarní části sezony pak budeme patrně hrát přípravy s některými týmy, které na mistrovství světa pojedou. Ještě nevíme přesně, s kým si zahrajeme, jen je tu předpoklad, že se ta utkání uskuteční nejspíš v Rakousku. Jen kdyby se podařilo sjednat nějakého velmi atraktivního soupeře, tak bychom se snažili dostat ho na některý z českých stadionů,“ vysvětluje Jaromír Šeterle, manažer české fotbalové reprezentace.

Na podzim pak český tým čeká úplně nová soutěž jménem Liga národů. Ta poslouží zároveň jako případná dodatečná kvalifikace na Euro 2020.

Zatímco národní tým poletí v březnu do Číny, středopolař Bořek Dočkal se možná už brzy bude vracet z Číny. Spekuluje se o tom, že by už po své první sezoně v týmu Che-nan Ťien-jie mohl své čínské působení předčasně ukončit a vrátit se do Evropy.

„Ano, s Bořkem jsme o tom minulý týden debatovali,“ přiznal Šeterle, že i reprezentaci tato chystaná transferní operace intenzivně zajímá.

Proč UEFA zavedla Ligu národů a jakým způsobem se bude hrát? Čím se reprezentační trenér a manažer zabývají v dlouhých měsících mezi jednotlivými srazy národního týmu? Jak udržují kontakt s hráči? A museli po dotační aféře Fotbalové asociace ČR při sníženém rozpočtu začít šetřit? Odpovědi najdete ve videu nad tímto textem.

Reklama

Související témata:

Doporučované