Hlavní obsah

S letošními Dny lidí dobré vůle pořadatelé nadále počítají

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Pořadatelé nadále počítají s tím, že se letošní Dny lidí dobré vůle ve Velehradě na Uherskohradišťsku uskuteční. Pracují ale s variantou, že se jich bude moci zúčastnit jen omezený počet lidí.

Článek

O podobě červencových slavností, které připomínají odkaz slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje a jsou jednou z největších církevních akcí v zemi, zřejmě rozhodnou v květnu. ČTK to dnes řekli tajemník slavností Josef Kořenek a starosta Velehradu Aleš Mergental (nez.).

„Dny lidí dobré vůle budou určitě, jen řešíme formu. Je mezi nimi i varianta bez diváků, což nepředpokládám. Čekáme na rozhodnutí vlády, uvidíme, jak se to bude vyvíjet. Při krizové variantě jsme ze slavností schopni uspořádat i online přenosy,“ řekl ČTK dnes dopoledne Kořenek, který neočekává, že by se například znovu zcela uzavřely kostely.

Zástupci obecního úřadu podle starosty konzultují způsob pořádání Dní lidí dobré vůle s arcibiskupstvím a pořádající agenturou. „Čekáme, stále řešíme různé varianty. V půlce května bychom se měli rozhodnout, jak letošní pouť a Dny lidí dobré vůle budou vypadat. V současné době to ještě nevíme, ale rozhodně se toho nevzdáváme,“ řekl Mergental.

Dny lidí dobré vůle se každoročně konají 4. a 5. července. Vrcholem prvního dne slavností bývá charitativní koncert před bazilikou, druhý den je to pak národní pouť a bohoslužba. Cyrilometodějské slavnosti nabízejí i mnoho dalších charitativních, kulturních nebo sportovních akcí. Loni je navštívilo zhruba 40 000 lidí.

Reklama

Doporučované